Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Pjesmom uljepšani blagdani

16.12.2011. 23:00
Pjesmom uljepšani blagdani


Tradicionalnim “Božićnim koncertom” zaključujemo godinu na izmaku i zahvaljujemo našim korisnicima i posjetiteljima na vjernom praćenju događanja u knjižnici u Arbanasima, kaže Lucija Perović, voditeljica GKZD Ogranka Arbanasi


Gradska knjižnica Zadar Ogranak Arbanasi organizirala je još jedan tradicionalni “Božićni koncert”, kojim je svojim korisnicima i posjetiteljima uljepšala božićne blagdane.
Na koncertu najljepše božićne pjesme izveli su: Župni dječji zbor Dominik Savio iz Župe Gospe Loretske, Anita Perović, učenica Glazbene škole “Blagoje Bersa”, ženska klapa Karmel iz Turnja, Ivan Andrijević, učenik Glazbene škole “Blagoje Bersa”, ženska klapa Libar iz Privlake i muška klapa Kožino iz Kožina.
Lucija Perović, voditeljica Gradske knjižnice Zadar Ogranka Arbanasi, koja je vodila program, istaknula je da se “Božićni koncert” održava četvrtu godinu zaredom, odnosno od otvaranja Ogranka u Arbanasima 2008. godine.
– Tradicionalnim ‘Božićnim koncertom’ zaključujemo godinu na izmaku i zahvaljujemo našim korisnicima i posjetiteljima na vjernom praćenju događanja u knjižnici u Arbanasima, kaže Lucija Perović, voditeljica GKZD Ogranka Arbanasi, gdje su u intimnoj atmosferi s božićnim pjesmama izvođači najavili nadlazeće blagdane.
Pod vodstvom sestre Antonije Jurić Župni dječji zbor Dominik Savio izveo je pjesme “Danas se čuje” i “Djetešce nam se rodilo”. Sopranistica Anita Perović iz Glazbene škole “Blagoje Bersa” otpjevala je “Božić bijeli” i “Tihu noć”. Anitu je na klavijaturi pratila Tea Kulaš. Pjesme “O, Betleheme”, “Veselje ti navješćujem” i “Svim na zemlji”, izvela je ženska klapa Karmel iz Turnja, pod vodstvom Ante Radosa. Ivan Andrijević na klarinetu je izveo blagdanski program koji je pripremio profesor Željko Andrić. “Zdravo budi mladi kralju” i “Dubrovačka kolenda” otpjevala je ženska klapa Libar pod vodstvom Ante Jurića. Božićni koncert je zaključen skladbama “Svim na zemlji”, “Dobra večer”, “Bog da” i “Tiha noć”, koje je izvela muška klapa Kožino.