Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Poskoci obilježili godišnjicu pogibije Dragana Žunića

16.12.2011. 23:00
Poskoci obilježili godišnjicu pogibije Dragana Žunića


Udruga specijalaca Domovinskog rata obilježila je jučer na Velebitu obljetnicu pogibije Dragana Žunića.
Dragan Žunić bio je pripadnik PU zadarske, policijski službenik Specijalne jedinice policije “Poskoci” od 2. prosinca 1990. Od početka neprijateljske agresije srbovojske aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH. Žunić je 11. rujna 1991. teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice. Nakon oporavka u prosincu 1991. se ponovno priključio postrojbi specijalne policije, sudjelovavši u više diverzantsko-izviđačkih akcija. Pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu 16. prosinca 1992. pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja, pri čemu je smrtno stradao.
U rujnu 2009. godine članovi Udruge SJP i suborci, na mjestu pogibije postavili su veliki kameni križ uz već postojeću spomen-ploču, kao simbol patnje i stradanja.
Akcija postavljanja križa financirana je većim dijelom iz proračuna Grada Zadra i Županije. Transport kamena je izvršen u suradnji s Hrvatskom vojskom – vojarnom Zemunik, a sve ostale radove izvršili su članovi Udruge. Upravo kod tog križa, jučer je položen vijenac i zapaljena svijeća, a misa zadušnica održana je u Slivnici.