Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

TZ Pakoštane nagrada za najbolju turističku web stranicu

16.12.2011. 23:00
TZ Pakoštane nagrada za najbolju turističku web stranicu


Na najvećem nacionalnom natječaju za najbolje webove u Hrvatskoj i regiji VIDI WEB AWARDS 2011. internetske stranice iz Zadarske regije ostvarile su odlične rezultate, posebno u kategoriji Turizam i putovanja gdje je stranica Turističke zajednice Pakoštane osvojila prvo mjesto, a drugo mjesto pripalo je internetskoj stranici Turističke zajednice Grada Zadra. Samim tim ove stranice su ušle među Top 100 najboljih internetskih stranica u Hrvatskoj, prema ocjenama stručnog žirija. Danijela Vulin, direktorica TZ Pakoštane, istaknula je da je izuzetno ponosna na ovu nagradu, posebno stoga što je internet medij koji je zauzeo primat u prezentaciji.
– Kada smo radili stranicu željeli smo da bude jednostavna, informativna i pregledna, a uz to da na neki način bude i prozračna, s informacijama koje nisu nabacane, već lako dostupne. Ova nagrada je još jedno priznanje za naš trud, a oslanja se i na već osvojene za najbolji info-centar od strane Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarskog lista te na nominaciju za najboljeg info centar na razini Hrvatske, kao i za najboljeg direktora TZ. Sva ova priznanja nas vesele i pokazatelj su da smo na dobrom putu, kazala je Vulin ističući kako su stranicu napravila tvrtka FER Projekt u suradnji s tvrtkom Spring media.
Tvrtka Spring Media zaslužna je i za stranice TZ Grada Zadra te drugo mjesto na ovogodišnjem natječaju, a već su i prije osvajali nagrade na ovom prestižnom natjecanju, koje neki nazivaju i hrvatskim oskarom u području web nagrada.
– Turistička zajednica Grada Zadra u 2012. godini planira redizajn svojih internetskih stranica uz njihovo redovno održavanje i svakodnevno ažuriranje. S ciljem aktualnosti i generiranja novih posjetitelja planira se i nadogradnja novim sadržajima kao što su panoramski prikazi grada i sferični prikazi, a zbog praćenja potreba suvremenih turista i prihvaćanja novih tehnologija uskoro će se realizirati i mobilna verzija internetskih stranica, odnosno prilagodba sadržaja za prikaz na mobilnim uređajima. Internetske stranice TZG Zadra prepoznate su kao jedne od  najuspješnijih stranica takve vrste u Hrvatskoj, a važan su kanal distribucije i komunikacije s posjetiteljima te medijima, izvijestili su iz TZ Grada Zadra.
Koliko je ovo vrijedna nagrada govori i podatak da je ove godine bilo čak 2.700 prijavljenih od čega je za Najbolje hrvatske webove nominirano njih 1.739 koji su zadovoljili kriterije, a nakon toga ih je procjenjivao žiri sastavljen od 60-ak stručnjaka iz raznih područja znanosti, gospodarstva i tehnologije te hrvatskih redakcija i organizacija. Izabrano je najboljih 100 hrvatskih i 10 regionalnih stranica u 11 kategorija.


Pobjednici po kategorijama


Turizam i putovanja – www.pakostane.hr
Korporativne stranice – www.rimac-automobili.com
Znanost, obrazovanje, kultura – www.cmj.hr
Zabava, moda, glazba – www.overflow-tv.com
Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi – www.lzmk.hr
Mediji, novosti, oglasnici – www.dnevnik.hr
Mobilni web – SmartWay
Blogovi – damijenestoslatko.com
Sport, zdravlje, prehrana – www.volim-jabuke.com
ExU – jazkuham.si
WEB promocija – www.pjevac.hr