Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Započela tradicionalna Caritasova akcija “Za tisuću radosti”

16.12.2011. 23:00
Započela tradicionalna Caritasova akcija “Za tisuću radosti”


Tradicionalna Caritasova humanitarna akcija “Za tisuću radosti” već se sedam godina provodi i na području Zadarske nadbiskupije. U ovu veliku božićnu akciju i ove su se godine uključile brojne tvrtke, institucije i volonteri. Ovogodišnja akcija “Za tisuću radosti” predstavljena je danas na Narodnom trgu, a ravnatelj zadarskog Caritasa don Ivan Jurišić pozvao je sve svećenike da vjernicima u svim župama Zadarske nadbiskupije naglase kako je svaki oblik pomoći dobrodošao:
– Nažalost, u ovim teškim vremenima, potrebitih je sve više. Brojne su obitelji koje žive na rubu egzistencije i bez pomoći bi teško preživjele u siromaštvu. Takvih je obitelji sve veći broj. Broj korisnika Pučke kuhinje je također u porastu. Naime, tijekom prošle godine u prosjeku smo imali 230 obroka, a ta je brojka ove godine narasla za 50, rekao je don Ivan Jurišić naglasivši kako u ovim teškim vremenima nekoj obitelji i kilogram brašna može značiti puno.
– U sklopu naše akcije, sve do Badnjaka, kod City galerije će biti postavljen naš štand gdje će građani moći za simbolične cijene kupiti prigodne blagdanske ukrase i čestitke koje su izradili polaznici naših radionica. Ujedno, zahvaljujemo se svima koji su se već uključili u akciju, rekao je don Ivan Jurišić.
Volonteri se još uvijek mogu uključiti u akciji, a do sada su se u najvećem broju uključili srednjoškolci i studenti.