Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zbog bludničenja nad 13-godišnjim dječakom Tomislavu Strpiću 11 mjeseci zatvora

Autor: Suzana Bandić

16.12.2012. 23:00
Zbog bludničenja nad 13-godišnjim dječakom Tomislavu Strpiću 11 mjeseci zatvora

Foto: Sebastian GOVORČIN



Tomislav Erlić osuđen je na 11 mjeseci zatvora jer je u ožujku 2002. godine počinio kazneno djelo bludnih radnji nad djetetom. U konkretnom slučaju radilo se o 13-godišnjem dječaku, a nemili se događaj odigrao u zahodu na Autobusnom kolodvoru u Zadru


Zbog bludničenja nad 13-godišnjim dječakom još davne 2002. godine Tomislav Strpić iz Biograda ići će u zatvor, dok je Ante Erlić, njegov sumještanin, optužen da mu je pomagao u izvršenju tog kaznenog djela, oslobođen krivnje. Takva je presuda, naime, još 3. veljače 2009. godine donesena na Općinskom sudu u Zadru, a 4. prosinca ove godine ona je postala pravomoćna nakon što ju je potvrdilo tročlano vijeće Županijskog suda u Zadru, čiji su članovi bili suci Vladimir Mikolčević, Boris Babić i Enka Moković koja je predsjedala vijećem.
Događaj potresao javnost
Nakon sudskog postupka koji se zbog zaštite identiteta žrtve vodio iza zatvorenih vrata sudnice, a u ovom slučaju malodobnog dječaka, Strpić je osuđen na 11 mjeseci zatvora u čije izvršenje mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 28. ožujka pa do 10. travnja 2002. godine.
Riječ je o nemilom događaju koji je u proljeće prije deset godina potresao Zadar. Odigrao se u javnom zahodu Autobusnog kolodvora u Zadru kada je dječak, tada učenik sedmog razreda obližnje osnovne škole, tamo ušao, a za njim i Strpić. Muškarac je tamo prišao dječaku s kojim je već ranije stupio u kontakt, jer je on svakodnevno tuda prolazio na putu do škole i natrag kući, te se počeo raskopčavati i približavati mu se.
Dječak je uspio pobjeći
No dječak mu je uspio pobjeći. To je vidjela i tadašnja spremačica u javnom zahodu. Strpića je nedaleko od zahoda dočekao Erlić u svom automobilu pa se sumnjalo da je znao za Strpićevu namjeru, no tih je optužbi, nakon provedenih dokaza i saslušanja oštećenog dječaka i spremačice, Erlić oslobođen jer za osudu nije bilo baš nikakva dokaza.