Kalmeta Ploteru zaprijetio raskidom ugovora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
kalmeta
Vedran SITNICA
LJUTIT - Gradonačelnik Božidar Kalmeta

Nakon što su radnici Plotera, izvođača radova na Kneževoj palači, najavili da će se povući s gradilišta zbog neisplaćenih plaća, a o čemu smo prvi izvijestili, gradonačelnik Božidar Kalmeta na jučerašnjem je kolegiju potvrdio kako problemi s Ploterom zaista postoje te da kasne svi radovi.

- Tamo ima problema i mi ćemo ih tolerirati još vrlo kratko vrijeme, a ako ocijenimo da neće u roku moći obaviti sve radove, raskinut ćemo ugovor s izvođačem, raspisati novi javni natječaj, izabrati novog izvođača i završiti obnovu Kneževe palače do zadanog roka, izjavio je Kalmeta dodajući kako je po njegovu mišljenju uzrok problema s kašnjenjem radova u Zakonu o javnoj nabavi po kojemu se bira najjeftinija pristigla ponuda.

- Kad je najniža cijena presudna, onda se događaju ovakve stvari. Bitno je da imamo izlaz, kazao je zadarski gradonačelnik koji je Ploter zbog kašnjenja radova opomenuo i prije par mjeseci. I tada je istaknuo kako neće biti tolerancije ni pod cijenu da treba i spavati na gradilištu kako bi se dostigli zadani rokovi.

- Rok za konačni dovršetak radova na Kneževoj palači je 1. rujna. Do tada ćemo uspjeti sve dovesti u red, zaključio je Kalmeta.

Projekt obnove Kneževe palače financira se europskim sredstvima u iznosu od 38 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika rosan
Puste prijetnje. Dok organiziraju novi natječaj, izaberu (opet) najjeftinijeg, čekaju istek žalbenog roka.....Ploter ih drži u šaci.