Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Najdražu sveticu djeca darivala igrokazom

16.12.2016. 23:00
Najdražu sveticu djeca darivala igrokazom


Poslije dugog i napornog putovanja Sveta Luca je, u liku Ivane Burić članice zadarske udruge Maraška, stigla u Privlaku, razveselivši tako sve one koji su je s nestrpljenjem iščekivali, posebno najmlađe. Punog srca, lijepih riječi i punih ruku darova već po običaju po dolasku se “utaborila” u vjeronaučnoj dvorani neposredno uz župni ured.
Oko nje se okupilo mnoštvo djece, među kojima su u najvećem broju bili polaznici Dječjeg vrtića Sabunić s voditeljicom Jasminom Barić i tetama-odgojiteljicama Serafinom Mustać i Marinom Buškulić Skoblar te pedagogicom Andrijanom Lončar Surić. U pratnji najmlađih bili su i njihovi roditelji kao i članovi njihovih obitelji te ostali radoznali mještani. Sveta Luca djecu je za dobrotu i poslušnost prema roditeljima i tetama u vrtiću darivala igračkama i slatkišima. Djeca su joj zauzvrat pjevala te odigrala igrokaz “Što Isusu pokloniti za rođendan?”
Dok su čekali da im dođe draga gošća, Sveta Luca, privlački mališani i njihovi roditelji su u vjeronaučnoj dvorani odgledali kazališnu predstavu “Božićno drvce” u izvedbi kazališne skupine TAO. Slatke darove za mališane ove je godine većim dijelom osigurao župni ured Porođenja Blažene Djevice Marije i svećenik don Marinko Duvnjak, a u organizaciju su se uključili Općina Privlaka, privlačka turistička zajednica te općinsko komunalno poduzeće. Mame polaznika djece iz vrtića i ove godine pobrinule su se za domaće kolače za sve okupljene na dočeku Svete Luce.