Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

DODJELA WELCOME NAGRADE Božica Vukonić, Dario Rumenić i Ana Surać najbolji iznajmljivači u 2018!

17.12.2018. 21:30
DODJELA WELCOME NAGRADE  Božica  Vukonić, Dario  Rumenić i Ana  Surać najbolji  iznajmljivači u  2018!


Dodjela Welcome nagrada najboljim iznajmljivačima u Zadarskoj županiji u 2018. godini  upriličena je jučer  u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije. Župan Božidar Longin nagradio je najbolje domaćine koji su ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti  svoje ponude.
– Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju  suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih  iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno  ulažu u kvalitetu vođenja obiteljskog smještaja i svakodnevno se trude  pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu, kazao je  Longin.


Podizanje kvalitete
Podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja  usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije, dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi, podizanje  standarda usluge i dodatno osnaživanje turističke ponude Zadarske  županije u segmentu obiteljskog turizma…, samo su neki od ciljeva ovog  projekta, dodao je Longin.
– Provodi se čitav niz aktivnosti u svrhu poticanja razvoja obiteljskog  smještaja i što bolje promocije pa je tako ove godine pokrenut i program  kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome na području Zadarske županije putem kojeg se pruža financijska podrška iznajmljivačima (a čiji su  objekti nositelji oznake kvalitete Welcome), kazao je župan.
Na  Javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače  u Zadarskoj županiji mogli su se prijaviti privatni iznajmljivači soba,  apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske  županije koji posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“. Nagrade su se dodijelile za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor,  Pobjednici su osvojili: 1. nagrada: 15.000 kuna i  zlatnu plaketu, 2. nagrada: 10.000 kuna i srebrnu plaketu i 3. nagrada:  5.000 kuna i brončanu plaketu.


Tri kategorije nagrađenih
U kategoriji sobe prva nagrada pripala je Božici Vukonić iz Draga; u  kategoriji apartmani/studio apartmani treća nagrada pripala je Dušanki  Gregurek iz Draga, druga Filipu Bukši iz Paga i prva Dariju Rumeniću iz  Zadra. U kategoriji kuće za odmor treća nagrada pripala je Tomislavu  Županu iz Zemunika Gornjeg, druga Damiru Kneževiću iz Poljica Briga  (Nin), a prva Ani Surać iz Debeljaka.
Pobjednica u kategoriji sobe, Božica Vukonić, kazala je kako je jako   ponosna na osvojenu prvu nagradu istaknuvši kako se svaki trud i briga  oko turista i usluge na kraju isplati. 
– Mislim da se turisti kod nas uvijek vraćaju jer se ugodno osjećaju. Mi  jako volimo ovaj posao i sve što radimo, radimo sa srcem. Mislim da to  osjete i naši gosti, kazala je Božica dodavši kako je u turizmu već šest godina, ali kako joj je prva nagrada do sada. No, ponosno ističe i kako već  dulje vrijeme održavaju visoku ocjenu na stranici Booking.com, a sad su  im se iskristalizirali i malo stariji gosti.
– Mirno je i lijepo, zaista odmor za poželjeti, kazala je Vukonić.
Pobjednica u kategoriji kuća za odmor, Ana Surać, tek se dvije godine  bavi iznajmljivanjem, a već je dobitnica ovako lijepog priznanja.
– Dosta sam neopterećeno ušla u cijelu ovu priču, bez očekivanja. Jedino nam je bilo važno dobiti oznaku Welcome  i nastaviti lagano u tom tonu. Ovo  nam je tek druga godina i upravo smo iz tog razloga preponosni  što smo prepoznati među mnogobrojnim iznjamljivačima u Zadarskoj  županiji koji nude zaista prekrasne kuće za odmor, kazala je Ana naglasivši kako je to zasigurno i rezultat maksimalne posvete tijekom sezone  koju su uspjeli produljiti na punih pet mjeseci.
– Ovo je posao u koji treba zaista ulagati, svake godine ponuditi nešto  novo. Zato već sada imamo planove kako što bolje iskoristiti ovu nagradu, kazala je Ana.
Župan  Longin čestitao je svim nagrađenima kazavši kako mu je iznimno drago što je cijela ova priča pokrenuta jer se turizam u Zadarskoj  županiji mora promijeniti.
– Ono što nama nedostaje je kvaliteta. Turizam se mora promijeniti.  Moramo se pitati u kojem pravcu naš turizam treba ići i kakve goste želimo? Je li nama dovoljan prosjek ostajanja gostiju dva do tri dana? Mislim  da moramo napraviti kvalitetan iskorak te postati “butik” elitnog turizma, kazao je Longin dodavši su  jedan od iskoraka svakako i iznajmljivači.