Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NA BOKANJCU Pao je prijedlog da na očišćenom terenu “nikne” zadarski sajam

17.12.2018. 18:00
NA BOKANJCU Pao je  prijedlog da  na  očišćenom  terenu  “nikne”  zadarski  sajam


Teren na sjeverozapadnom dijelu Bokanjca, koji se nalazi na  samom kraju novog naselja, ovih je dana počišćen te poravnat.
Enio Meštrović, predsjednik MO Bokanjac, pojasnio nam je kako je riječ o terenu koji se izgradnjom novog naselja godinama koristio kao deponij i odlagalište raznog otpada, posebno građevinskog.


Nasipala se šuta i dovozio građevinski otpad
– Mi smo već prije nekoliko godina dali inicijativu da se taj prostor uredi kako bi se spriječilo ilegalno iskrcavanje otpada. Taj je prostor bio naš  gaj, nekada je tamo bio pašnjak i livade, te je sve bilo uređeno, a posljednjih nekoliko godina, odnosno od kada je izgrađeno novo naselje, tamo  se nasipa šuta i građevinski otpad, tako da nam je drago da je ovo sad  uređeno i počišćeno, rekao je Enio Meštrović. Dodao je kako su dali prijedlog da se na tom prostoru uredi prostor za sajam, budući da ga Zadar  još uvijek nema.
– Svi veći gradovi u Hrvatskoj imaju sajam gdje živi duh grada, jedino  Zadar nema. Imamo neki mali improvizirani sajam ispred Interspara koji nije uređen i na koji se nakrca previše automobila te nema dovoljno  mjesta za sve. Trebali bismo imati jedan sajam na kojem će se prodavati  automobili, antikvarijat, rukotvorine te voće i povrće. Bilo bi dobro kada  bi se naš sajam vezao uz bekovački te bio jedan ili dva dana nakon toga,  kako bi se neki poslovi sklopljeni u Benkovcu mogli dovršiti u Zadru.  Ovaj prostor je na jako dobroj poziciji jer se do čestice može doći iz nekoliko smjerova te bi se grad rasteretio gužve, ističe Enio Meštrović dodajući kako su na terenu i nekadašnje vojne kućice koje bi se mogle urediti te pretvoriti u urede ili skladištni prostor, pa čak i ugostiteljski objekt.


Nije loša ideja, vidjeti sa stručnjacima
Uređenjem ove parcele u sajam, smatra Meštrović, zaustavilo bi se nasipanje otpadom te daljnje onečišćenje.
– Odjel za komunalne djelatnosti počistio je taj teren od nabacanog otpada te ga poravnao. Ideja da se tamo napravi neki sajam nije loša, ali  moramo vidjeti sa stručnjacima je li to moguće zbog infrastrukture, rekao nam je Tomislav Korona, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom dodavši kako nisu dobili inicijativu Mjesnog  odbora Bokanjac. Istaknuo je kako su razmišljali o premještanju autopijace koja se nedjeljom održava na prostoru u blizini Interspara.
– Našli smo nekoliko lokacija na kojima smo vlasnici, ali u razgovoru s  prometnim stručnjacima utvrdili smo kako nemaju adekvatnu prometnu povezanost te bi došlo do prometnih čepova. I dalje radimo na  rješavanju ovoga problema, kaže Korona.