Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

PRVA ŽENSKA LIGA Mursa slomljena tek u završnici

16.12.2018. 23:24
PRVA ŽENSKA LIGA Mursa  slomljena tek  u završnici


Košarkašice Zadra su ugostile fenjeraša na ljestvici osječku Mursu protiv kojih su izvan svih očekivanja odigrali potpuno neizvjesnu utakmicu, a pobjedu su uspjele izboriti tek u samoj završnici.
Kod rezultata 82:79, četiri sekunde prije kraja za Zadar, gošće su možda mogle izboriti i produžetak. No, umjesto da su pokušali šutom za tri, igračica Murse Petra Šimunić je odlučila otići na polaganje i na taj način tek uspjela smanjiti konačni rezultat na 82:81.
Prvo poluvrijeme prošlo je u znaku Zadranki, koje agresivnom obranom i vrlo dobrim napadačkim učinkom odlaze na odmor s prednošću od devet razlike. U drugom dijelu, gošće namještaju nišanske sprave i stižu prednost Zadranki.
U napetoj utakmici, prepunoj pogođenih vanjskih šuteva, agresivnih obrana igračice Marije Mazije su bile spretnije i sretnije iako su nakon prvog poluvremena mislile da su bodovi već bili upisani. Najbolje u redovima domaćih bile su Ana Vrsaljko s dvostruko-dvostrukim učincima. Vrsaljko je uz 21 poen uhvatila 13 skokova i imala dvije asistencije dok je 18 poena s 10 skokova i četiri asistencije bio učinak Ane Mandić.
Kod gošći vrhunsku izvedbu su pružile Petra Lovrić s 29 poena od čega je čak 9 trica iz 10 pokušaja dok je Šimnuić ubacila 28 poena. Protiv Murse su Zadranke igrale bez kapetanice Lare Nikpalj Vukorepe, a sljedeći vikend očekuje ih derbi u Zagrebu kod Medveščaka.
– Čestitke našim curama još jednom na pobjedi, te čestitke gostujućoj igračici Petri Lovrić na 9 pogođenih trica na jednoj utakmici. Rijetko to možemo vidjeti na našim terenima, vjerojatno je riječ o rekordu. Sve snage upiremo na pripreme za gostovanje kod Medvešćaka u sljedećem kolu – kazala je trenerica Mazija nakon teško izborene pobjede.
ZADAR 82
MURSA 81
(23:22, 25:17, 17:27, 17:15)
ZADAR – Dvorana 3 ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Josip Modrić, Mateo Matov, Frane Banović.
ZADAR: Oštrić 8, Jelenković 12, Dujić 8, Vrsaljko 21, Vukorepa, Perica 4, Budija 2, Mandić 18, Domijan, Gardijan, Bačić 9.
MURSA: Blaževac, Šola 2, Balić, Mihaljević 2, Šarlija 6, Lovrić 29, Obradović 4, Vuksanić 10, Štrk, Šimunić 28