Božićna čarolija na dupkom punom filipjanskom Trgu Na vr’ sela

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Djed Božićnjak i sveta Luce zajedno darivali djecu
Na trgu punom ka’ čep, okolnima kalama i kaletama simpatičnog djedicu i sveticu koja širi božićnu čaroliju s oduševljenjem su dočekala djeca, roditelji, djedovi i bake. Ako djeca budu dobra doći će i iduće godine
Velimir BRKIĆ
Spektakularni dolazak kočije na filipjanski trg

Trg Na vr’ sela u Sv. Filipu i Jakovu postao je prava Božićna čarolija. Kako i ne bi kad Djed Božićnjak i sveta Luce ni ovog prosinca nisu zaboravili na djecu. Štoviše, zbog loših vremenskih prilika prijašnjih dana zajedno su u kočiji došli darivati djecu. A kako nije bilo snijega umjesto sobova kočiju su vukla dva domaća tovarčića – magarčića.
- Drago mi je uvijek vidjeti ovoliko djece jer Djed Božićnjak i sveta Luce posebno njih vole, kazala je voditeljica Branka Pelicarić, koja je program vodila u zajedništvu s Martinom Brkljačom, kolegom s Radio BnM-a.
Simpatičnog djedicu i sveticu koja širi božićnu čaroliju s oduševljenjem su dočekala djeca, roditelji, djedovi i bake.
- Ako budete dobri, slušali roditelje, bata i sestru, djeda i baku, tete u vrtiću doći ću i druge godine, dijeleći poklone obećala je sv. Lucija, svetica koja vjernicima diljem svijeta i u Hrvatskoj donosi svjetlo, a djeci u Dalmaciji u čarapama darove.
Snijega uobičajeno nije bilo, ali je zato je hladna noć počela stiskati, pa su kuhano vino za roditelje, domaća spiza, pjesma i prigodni darovi za najmlađe podignuli temperaturu.
- Svi su mogli degustirati bakalar, kobasice, fritule, kuhano vino, čaj sa štandova TZO Sv. Filip i Jakov, Dječjeg vrtića Cvit, osnovne škole, kao i sa bogatih štandova Koralj vlasnice Danijela Lozić i Kotulin vlasnice Marije Slipčević, nabrojila je Ana Barbaroša iz Turističke zajednice koja je zajedno s kolegicom Renatom Batur dijelila porcije bakalara.
Organizator Turistička zajednica Općine Sv. Filip i Jakov pobrinuo se i za dobru zabavu. Nastup je imao instrumentalni sastav KUD-a Sveti Roko, dok su uz klapu Diadora pjevali brojni mještani Sv. Filip i Jakova i obližnjih naselja.
Djeda Božićnjaka i svetu Lucu utjelovili su Ane Brzić Buco i Marija Eškinja.
- Sveta Luce je dijelila darove a Djed Božićnjak je donio puno zagrljaja i poljubaca. No, djecu je zadužio da umjesto njega darivaju svoje roditelje, rekao je Ivica Eškinja Lantana, predsjednik KUD-a Sveti Roko.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno