Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ulovili 258,812 kilograma ribe, sipa i liganja

17.12.2019. 14:15


Završen je ovogodišnji, petnaesti po redu, Natječaj Plodova zemlje i mora. Pred ocjenjivačkim sudom u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup je težak i odgovoran zadatak – izabrati pobjednike, najuspješnije ribolovce, ljude koji su svojim ulovima zavrijedili mjesto u galeriji najboljih.
Nagrađeni će biti trojica najuspješniji u kategoriji NAJULOV, NAJPOTHVAT, RIBARSKO SRCE te najuspješniji ribolovci za ulove najvećeg zubaca, brancina, podlanice, lice, arbuna i lignje,
Ove se godine natječaju odazvao 41 natjecatelj. Ukupno je ostvareno 50 ulova ukupne težine 258,812kilograma od čega je 248,502 kilograma bila riba, a 10,31 kilograma su bile sipe i lignje.
Premda su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan, neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.
Za najuspješnije su predviđeni pehari i plakete dok apsolutnog pobjednika koji je ulovio najveću ribu natjecanja čeka i velika nagrada
GRAND PRIX. To je VANBRODSKI MOTOR YAMAHA, dar Zadarskog lista, vrijedan 10.421 kunu koji će vjerujemo biti na korist pobjedniku i pomoći mu da ostvaruje još bolje i kvalitetnije ulove.
A sve će se to odigrati ove srijede, 18. prosinca u JK Uskok, točno u podne uz veliku feštu od bakalara, probrana vina naših najeminentnijih vinara i uz pjesmu Zorana Jelenkovića.