Za osmero najboljih 85.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
U Županiji podijeljene nagrade najboljim iznajmljivačima
Ovo vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju i biti u trendovima koje turisti traže. Smatram da su ovogodišnji dobitnici dali doprinos jačanju ponude na našoj destinaciji i stoga im čestitam, kazao je župan Longin
Vedran SITNICA
Svi prvonagrađeni dobili su 15.000 kuna, drugoplasirani 10.000, a trećeplasirani 5.000 kuna

Zadarska županija jučer je dodijelila Welcome nagrade za osam najboljih iznajmljivača u Zadarskoj županiji za ovu godinu koji su nagrađeni ukupnim iznosom od 85.000 kuna.
U kategoriji sobe najboljom je izabrana Ana Katalinić iz Starigrada, drugo mjesto je dobio Dario Longin iz Zadra, a treće Nada Baranović iz Kožina.
U kategoriji apartmani/studio apartmani najbolja je Katarina Bakija iz Pakoštana, drugo mjesto osvojio je Željko Otavijević iz Sutomišćice, a treći je Davor Keran iz Sukošana. U kategoriji kuće za odmor najbolja je Sandra Sudinja iz Sukošana te Neda Šimović iz Poljica.
Svi prvonagrađeni dobili su 15.000 kuna, drugoplasirani 10.000, a trećeplasirani 5.000 kuna.
Na drugu po redu dodjelu nagrada došla je Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije te Lovro Jurišić, pročelnik Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije, kao i pročelnici te župan Božidar Longin, koji je ujedno i predsjednik TZ Zadarske županije.

Financijska podrška iznajmljivačima

- Drugu godinu za redom dijelimo ovu nagradu za najbolje iznajmljivače u županiji kroz projekt Welcome. Mislim da je ovo dobar projekt i čini mi se da je uzeo maha. Svi znamo koliko nam je bitan turizam za naše gospodarstvo i BDP. Svjesni smo da smo kao županija interesantna i privlačna destinacija te radimo na tome svakodnevno i brojke nam idu u prilog. Naime, ovo ljeto imali smo preko 2 milijuna turista i preko 14,5 milijuna noćenja. Ipak, brojke su samo jedan dio priče, a mi moramo raditi na kvaliteti, uslugama, ponudama kako bismo privukli što više kvalitetnijih gostiju, naglasio je Longin dodavši kako su radi toga pokrenuli ovaj program kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome. Dodao je kako daju financijsku podršku iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznake kvalitete Welcome. Riječ je o sufinanciranju kamatne stope i osiguravanju povoljnih kredita.


»Ovo ljeto imali smo preko 2 milijuna turista i preko 14,5 milijuna noćenja. Ipak, brojke su samo jedan dio priče, a mi moramo raditi na kvaliteti, uslugama, ponudama kako bismo privukli što više kvalitetnijih gostiju

župan Božidar Longin

- Ovo vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju i biti u trendovima koje turisti traže. Smatram da su ovogodišnji dobitnici dali doprinos jačanju ponude na našoj destinaciji i stoga im čestitam, zaključio je Longin.
Inače, iznajmljivači koji nose oznaku Welcome su se mogli prijaviti na javni poziv kojega je raspisala Zadarska županija. Po završetku natječaja povjerenstvo za dodjelu nagrada obišlo je prijavljene smještajne objekte te su odabrali one koji su bili najbolji. U povjerenstvu su bili Marta Hordov, Ante Vukašina, Sanja Bubičić i Damir Hordov.

35 godina u turizmu

- Živim u Starigradu i tako me zadesio posao s turizmom i na kraju svega dobila sam prvu nagradu na koju sam jako ponosna. Ovo mi jako puno znači i jako me veseli u mojim godinama jer mi je ovo nekakvo zaokruženje u životu, ali ne znači da se neću i dalje truditi. U turizmu sam već 35 godina i bilo je mnogo uspona, padova, renoviranja, svake godina je nosila nešto novo, rekla nam je Ana Katalinić iz Starigrada, dobitnica prve nagrade u kategoriji sobe. Istaknula je kako joj program Welcome pomaže jer neki gosti kad vide tu tablu na kući i traže nešto od toga, a ona se uvijek trudi udovoljiti im.
- Rad s turistima smatram kao hobi i to me jako veseli. Ja živim u kući i živim s mojim gostima. Oni su svud po mojoj kući, a ja često njihovoj djeci podijelim i bonbone i slično. To su sitnice koje puno znače, kako djeci, tako i meni, rekla je Ana Katalinić. Dodala je kako ima web stranicu i surađuje s nekoliko agencija te je istaknula veliku pomoć djelatnica TZ u Starigradu koje su joj mnogo pomogle. Isto tako, dodala je, kako joj je najslađe, kad gosti odlaze s odmora te odmah rezerviraju termin za sljedeću sezonu.
- Ja sam ponosna jer već imam popriličan broj rezervacija za sljedeću sezonu. Imam goste koji su 28 godina kod mene, ali imam i novih. Treba se brinuti i o jednima i drugima. Konkurencija je velika, ali to je dobro. Danas je sve puno uređeno, i kako se tko potrudi takva je i pečalba, podijelila je malo savjeta gospođa Katalinić. Dodala je kako će novce potrošiti na ulaganje u kuću, ali će ju podijeliti i sa sinovima te unucima jer svi pomažu u kući.

NAGRAĐENI

U kategoriji sobe najboljom je izabrana Ana Katalinić iz Starigrada, drugo mjesto je dobio Dario Longin iz Zadra, a treće Nada Baranović iz Kožina. U kategoriji apartmani/studio apartmani najbolja je Katarina Bakija iz Pakoštana, drugo mjesto osvojio je Željko Otavijević iz Sutomišćice, a treći je Davor Keran iz Sukošana. U kategoriji kuće za odmor najbolja je Sandra Sudinja iz Sukošana te Neda Šimović iz Poljica

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno