Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SJEĆANJE Na Velebitu položeni vijenci za Dragana Žunića

17.12.2020. 11:50


Predstavnici Policijske uprave zadarske i Udruge veterana Specijalne policije Poskoci, s roditeljima njihova poginulog kolege u Domovinskom ratu, Dragana Žunića, jučer su na Velebitu položili vijence i zapalili svijeće.
Rodom Slivničanin, Dragan Žunić specijalcima se pridružio 2. prosinca 1990. godine, a svoj mladi život izgubio je 16. prosinca 1992. godine. Od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, navode u PU zadarskoj.
Dragan je i teško ranjen 11. rujna 1991. godine prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice, no unatoč tome već u prosincu te godine ponovno se priključio postrojbi specijalne policije. Sudjelovao je u više diverzantsko-izviđačkih akcija, a toga dana kada je smrtno stradao bio je u dubinskom izviđanju terena na Velebitu gdje je pogođen iz neprijateljskog vatrenog oružja.
Osim odavanja počasti na mjestu pogibije, kolege iz policije i Udruge veterana, kao i svake godine, obišli su i njegov grob u Slivnici Gornjoj gdje je služena misa zadušnica u crkvi Sv. Nikole.
– Svake godine izaslanstvo Policijske uprave zadarske i članovi Udruge veterana Specijalne policije, s roditeljima našeg poginulog suborca, obiđu mjesto njegove pogibije i položimo vijence i zapalimo svijeće. Nakon toga odlazimo se pokloniti i na njegov grob, kao što radimo za sve naše suborce koji su svoj život izgubili u Domovinskom ratu. Zbog pandemije koronavirusa ove smo godine morali reducirati broj ljudi na obilježavanju godišnjice pogibije, pa su na misi zadušnici bili samo roditelji te delegacija policije i Udruge veterana, kazao nam je predsjednik Udruge, Željko Bonato.