Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Protiv Heliosa za final four

Autor: Matej Lordanić

17.01.2009. 23:00
Protiv Heliosa za final four

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon pobjede nad Partizanom među igračima Zadra vladalo je podjednako raspoloženje, zadovoljstvo zbog pobjede, ali i maksimalna koncentracija na sljedeća gostovanja.
– Bila je ovo teška utakmica, ali zaslužena pobjeda protiv najjače momčadi u ligi. Moram naglasiti odlične navijače i fantastičnu atmosferu koju su napravili. Utakmicu je odlučilo naše zalaganje u obrani i doprinos svakoga igrača koji je zaigrao. I naravno, fantastična atmosfera. Moja igra? Bilo je OK, nije loše, ali uvijek može bolje. Ekipa je odigrala odlično i ostvarila važnu pobjedu, koja je još veća zbog Ciboninog poraza od Budućnosti. Helios? Trebamo zaboraviti Partizan i okrenuti se Heliosu, jer ako ne pobijedimo Slovence, ova je pobjeda praktički uzaludna. Oni su dosta nezgodni kući, igraju agresivno i pomalo prljavo. Ako mi odigramo kako znamo, sigurno ćemo pobijediti. Treba i dalje pobjeđivati i koncentrirati se na sljedeća gostovanja – rekao je Jere Macura.
Rok Stipčević je imao nešto manju minutažu nego inače, a za 15 minuta na parketu se nije uspio upisati u strijelce.
– Ostvarili smo veliku pobjedu i posvećujem je odličnim navijačima. Nadam se da ćemo i ubuduće imati takvu podršku. Što se tiče utakmice, na njihovu agresivnost smo odgovorili još agresivnije i s još većom željom. Bila je slična utakmica onoj prošlogodišnjoj. Helios? Ne bih želio da nam se protiv Heliosa dogodi ista stvar kao protiv Maroussija. U Grčku smo išli nakon pobjede nad Cibonom nekoncentrirani, izgledali smo poput puknutoga balona. Moramo se koncentrirati, jer je to gostovanje jednako važno kao ova utakmica protiv Partizana. Upravo ćemo na tim gostovanjima u Sloveniji tražiti put na završni turnir. Istina, Helios je nezgodan protivnik već nekoliko sezona. Nismo prolazili baš slavno, ali nadam se da ćemo to ove sezone promijeniti i da ćemo se vratiti s dva boda – kazao je Rok.
Niste imali veliku minutažu?
– Pa dobro, to je trenerova odluka u koju se ja ne mogu petljati. Pobjeda je pobjeda i jedino što gledam su dva boda – reći će Stipčević.
Hrvoja Perića u ovoj utakmici nije slušala ruka, imao je šut 0/6 i završio je bez postignutoga poena.
– Ovo je vrlo velika pobjeda. Partizan se pokazao kao trenutačno najbolja momčad u ligi i stvarno su nam zadali puno muke. Nije to bila osobito lijepa utakmica, ali bitno je da smo uzeli pobjedu. Helios? Ovdje smo s njima odigrali vrlo tešku utakmicu, a uz to su Zadru tradicionalno težak protivnik. Ne smijemo poletjeti, moramo ostati maksimalno koncentrirani i probati pobijediti. Recept je odgovoriti istom mjerom na njihovu agresivnu obranu. Ne smijemo im dozvoliti lagane poene i moramo se brzo vraćati u obranu, jer oni trče u leđa – misli Perić.
Todor Gečevski je također igrao nešto manje nego inače, te za 20 minuta postigao pet koševa uz šest skokova.
– Bila je ovo vrlo teška utakmica, jer nam je s druge strane bio jako kvalitetna momčad Partizana. To su pokazali tijekom par godina, čak i ove sezone. Pobjeđuju i igraju bolje unatoč tome što su dodatno pomladili sastav. Mi smo odigrali muški, odlično u obrani. Doduše, utakmica nije bila previše lijepa, ali smatram da je bila zanimljiva za gledatelje. Vjerujem da smo im  pobjedom vratili za ovu prekrasnu atmosferu. Na ruku nam ide i poraz Cibone. Oni imaju teško gostovanje protiv Zvezde i nešto lakši raspored, a mi imamo dosta teške utakmice kući i lakša gostovanja nego u prvom dijelu. Ako budemo igrali obranu kao protiv Partizana, imamo velike šanse biti među prve četiri momčadi. Helios? Oni su čvrsta i neugodna ekipa za nas. Već nekoliko sezona imamo problema s njima, ali ove sezone igraju relativno loše i imaju samo tri pobjede. Mi igramo puno bolje i imamo kvalitetniju momčad, ali moramo biti oprezni. Moramo ući kako treba i pokazati da smo došli po dva boda, jer nemamo puno prava na kikseve – zaključio je Gečevski.
Damir Rančić je postigao dvije od pet zadarskih trica te susret završio sa sedam koševa
– Bilo je predivno, prvi put sam bio u dresu Zadra u ovako velikom derbiju. Utakmica je bila bitna i očekivali smo da će biti teška kao što je bila. Međutim, zasluženo smo pobijedili – kratko će Rančić.
Malik Dixon je nakon Tomislava Ružića bio najbolji strijelac Zadra sa 16 koševa.
– Zadovoljan sam pobjedom i zadovoljan sam što se poboljšavam. Publika je bila naš šesti čovjek, i kada je tako, uvijek imaš šanse za pobjedu. Imali smo dobre i loše trenutke, a iz onih loših su nas izvukli navijači. Najvažnije je da se koncentriramo na pobjedu protiv svake momčadi. Ako smo pobijedili Cibonu i Partizan, porazom protiv Heliosa ili neke slabije momčadi bismo sve prosuli. Razumijem da su mnogim ljudima važnije pobjede protiv Cibone i Partizana, ali mi moramo gledati na isti način gledati na utakmice protiv jačih, kao i protiv slabijih momčadi. Moja igra? Nisam zadovoljan 100%. Zadovoljan sam što se osjećam sve bolje na parketu i što ulazim u pravi ritam. Promašio sam puno šuteva koje inače pogađam. Vraćam se polako i svjestan sam da se to neće dogoditi preko noći. Ipak sam bio van stroja mjesec i pol dana – kazao je Dixon.