Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bujan protiv Širokog, a možda i poslije…

Autor: Roman Morović

17.01.2010. 23:00
Bujan protiv Širokog, a možda i poslije…


Čudan je bio dan u KK Zadar. Prvi dan nakon smjene trenera i sportskog direktora Zmage Sagadina, najviše se pričalo o njegovu nasljedniku, a vrlo malo o večerašnjoj utakmici sa Širokim. Valja vjerovati da su bar igrači i vršitelj dužnosti trenera Tihomir Bujan dovoljno koncentrirani na košarku i da će sutra na terenu odraditi posao kako treba. A tko će biti novi trener Zadra, službeno se još uvijek ne zna. Iz uprave nije procurila nikakva konkretna informacija, mada neke stvari daju naslutiti da bi za kormilom momčadi mogao ostati baš Tihomir Bujan, dosadašnji Sagadinov pomoćnik. Osim činjenice da dobro poznaje igrače i njihove mogućnosti, te kompletnu situaciju u klubu, ne treba zaboraviti ni financijski aspekt, koji je zapravo i jedan od najvažnijih u cijeloj priči.
– Imamo kontakte. Alternative uvijek postoje, sada je samo pitanje stava svih članova Upravnog odbora i ljudi koji financiraju klub. Trebamo znati pod kojim financijskim uvjetima bi došao novi trener. Nije nam svejedno je li  ugovor ovakav ili onakav. Svaka osoba ima svoju tržišnu cijenu. Mi ćemo nastojati pronaći čovjeka koji će biti rješenje na duže vrijeme – kazao je još u nedjelju Zdenko Mičić, direktor KK Zadar.
Najjeftinije ili jedno od najjeftinijih rješenja svakako bi bio ostanak Tihe Bujana, što bi praktički značilo uštedu sredstava (kako uštedjeti nešto čega nema?) koja su do kraja sezone bila namijenjena Sagadinu. U situaciji u kakvoj se trenutno nalazi KK Zadar, koji ne samo da nema novca, nego je i dužan igračima, teško je očekivati da će se sada posegnuti za nekim zvučnim trenerskim imenom. Spominjala su se do sada manje više ona imena koja se uvijek spominju u ovakvim situacijama, treneri s ovih prostora koji trenutno nisu pod ugovorom, što je već postalo pomalo i dosadno.  Sutrašnju utakmicu vodit će Tihomir Bujan, a onda bi najlogičnije i najjednostavnije bilo da uprava kluba sazove press konferenciju na kojoj će obznaniti svoju odluku, kako glede novog trenera, tako i glede sportskog direktora, te obavijestiti javnost o tome kako su prošli pregovori s igračima i koje će daljnje poteze povući u tom smislu. Hoće li to biti preksutra ili dan kasnije ovisi o brzini reakcije uprave, no bolje bi bilo da bude čim prije, s obzirom da momčad u idućih desetak dana očekuju tri iznimno teške utakmice (Partizan, Hemofarm, Cibona) koje bi vrlo lako mogle odlučiti o sudbini Zadra u NLB ligi ove sezone.