Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sagadin: Bili smo očajni na vanjskim pozicijama

Autor: Roman Morović

17.01.2010. 23:00
Sagadin: Bili smo očajni na vanjskim pozicijama

Foto: Zvonko KUCELIN



Kada osoba koja košarku prati otprilike koliko i prosječni hrvatski građanin otapanje leda na sjevernom polu igru Zadra na gostovanju kod Cedevite prokomentira riječima: “Pa zar oni baš ništa ne grizu”, ne treba ništa posebno dodavati. Aluzija je jasno bila na borbenost, agresivnost i hrabrost, što su za košarkaše Zadra na gostovanjima u pravilu nepoznati pojmovi. Za veći dio utakmice u Sutinskim vrelima ne bismo mogli reći da se Zadrani nisu borili, ali onih nekoliko minuta u završnici treće četvrtine bilo je dovoljno da se stekne dojam da igrači Zmage Sagadina nisu napravili ama baš nikakav pomak u igri na gostovanjima. Ta borbenost i hrabrost ne odnosi se samo na obranu, već i na napad. U ključnim trenucima, Zadru je ponovno nedostajao čovjek koji će uzeti loptu u svoje ruke, malo stati, razmisliti, iznuditi koji prekršaj, pogoditi neki šut kojim će sasjeći seriju protivnika. Zadar takvoga nema. Kod kuće ih ima na pretek, u gostima niti jednoga i to je problem koji se ponavlja iz utakmice u utakmicu.
– Napad nam nije funkcionirao kroz cijelu utakmicu. U prvom poluvremenu smo uspjeli dobro braniti, no u trećoj četvrtini nismo ni to više dobro radili, a na drugoj je strani Cedevita igrala čvrstu i agresivnu obranu. U nekim smo dijelovima susreta izgledali stvarno izgubljeni – ukratko je utakmicu opisao Hrvoje Perić, košarkaš Zadra, čiju izjavu prenosi službeni portal kluba iz Podsuseda.
Jednako razočaran porazom bio je i Zmago Sagadin, koji nije pronašao način kako trgnuti svoje igrače iz krize u koju su upali krajem treće četvrtine, a u posljednjoj dionici je zbog prigovora zaradio i tehničku pogrešku.
– Prvo poluvrijeme smo bili u igri, no naše tri-četiri mrtve minute u trećoj četvrtini omogućile su Cedeviti da s nekoliko ubačaja izvana otiđe na odlučujuću prednost, koju do kraja više nismo mogli stići. Na vanjskim pozicijama smo bili očajni, a Anderson je bio briljantan i prelomio je utakmicu, tako da nam ni nadmoć u skoku nije značila ništa – kazao je Sagadin.
Lijepo je u prijenosu na televiziji VOX kazao sukomentator Aleksandar Petrović, bivši trener Zadra: Pobijedit će ona momčad koja pogodi nekoliko uzastopnih otvorenih šuteva. To je učinila Cedevita, ili bolje rečeno, njen ključan igrač u ovoj utakmici, razigravač Jermaine Anderson.
– Sretan sam zbog svojih suigrača jer smo se prilično mučili u zadnje tri utakmice i trebali smo ovu pobjedu. Sada smo fokusirani samo na NLB ligu i trebamo ići utakmicu po utakmicu da bismo popravili plasman. Drago mi je i da je bilo dosta naših navijača, a i navijača Zadra, jer je sve nekako uzbudljivije onda. Dosta nam pomogne ta podrška s tribina pa se nadam da ćemo i u budućnosti imati ovakvu atmosferu – rekao je kanadski reprezentativac.
Ni Slobodan Subotić, trener Cedevite, nije skrivao zadovoljstvo ovom pobjedom, kojom je njegova momčad prekinula negativan niz i stekla dodatno samopouzdanje uoči važnog gostovanja u Sarajevu kod Bosne za dva dana.
– Trebala nam je ova pobjeda nakon tri poraza. Uspjeli smo Zadar spustiti na samo 69 poena, što nam je bio jedan od ciljeva uoči susreta, jer inače zabijaju osamdesetak po susretu. Morali smo bolje kontrolirati skok pa iako je očito da u tomu nismo uspjeli, sve ostalo je bilo po dogovoru, uključujući i fantastičnu obranu, kojom smo u trećoj četvrtini zatvorili sve prilaze našem košu – izjavio je Subotić nakon utakmice.