Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tata + mati + ja = Da

Autor: Jelica Farkaš

17.01.2010. 23:00
Tata + mati + ja = Da


Discipline kao što su slaganje slagalica, skupljanje ping-pong loptica, te napuhavanje balona, koje za mališane bez sumnje ne bi predstavljale nikakav problem, dobrano su namučile neke od njihovih roditelja. Mnogim očevima bez sumnje bi dobro došlo malo više rekreacije. Jer, kondicija ih je tijekom natjecanja brzo izdavala
Veliku feštu gradu Biogradu kao dar za njegov dan, darovali su najmlađi Biograđani polaznici Dječjeg vrtića Biograd. U velikoj priredbi nazvanoj “Tata + mati + ja = Da”, organizirane su “Male igre za velike i veliko srce za male”, sve pod motom – “Recimo da obitelji”.
Cilj nam je bio, kazala nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Biograd Esma Brzić, da se djeca i roditelji više druže, a ova priredba pokazala je da trud nije bio uzaludan.
– Susretu se odazvao veliki broj roditelja i djece te je sportska dvorana biogradske srednje škole bila puna veselih dječjih glasova, navijačkih skupina, ali i roditeljskog natjecateljskog duha.
I dok su se tate i muški članovi obitelji natjecali, za to su vrijeme mališani i njihove mame, tete i rodbina žestoko navijali. Dakako, svaki za svoje.
Okupljeno je pet ekipa odraslih koji su bili obučeni u majice crvene, žute, plave, ljubičaste i zelene boje, isto kao i njihovi navijači na tribinama. Discipline kao što su slaganje slagalica, skupljanje ping-pong loptica, te napuhavanje balona, koje za mališane bez sumnje ne bi predstavljale nikakav problem, dobrano su namučile neke od njihovih roditelja. Mnogim očevima bez sumnje bi dobro došlo malo više rekreacije. Jer, kondicija ih je tijekom natjecanja brzo izdavala. Suci i voditeljica programa Branka Pelicarić, koji su zajedno prebrojavali prikupljene loptice, broj složenih slagalica ili napuhanih balona, imali su pune ruke posla jer su i veliki natjecatelji imali niz prigovora. No ipak, izuzev u žaru borbe sitnih izgovorenih znakova nervoze, većih problema nije bilo.
Iako izmoreni te bez obzira na konačne rezultate, igre su bile poseban doživljaj te se može slobodno reći da su svi zajedno uživali u čitavom tijeku priredbe. U posebnom dijelu programa kada su mališani nagradili svoje obitelji bilo je pjesme i plesa, a posebne simpatije osvojili su mališani pod nazivom “Dupinići” koji su otpjevali “Bili su, bili vrhovi planina…”