Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tombola za umirovljenike ide četvrtkom

Autor: Boris Kupčak

17.01.2010. 23:00
Tombola za umirovljenike ide četvrtkom

Foto: Sebastian GOVORČIN



Tombolu u subotu nismo održali, došao je mali broj ljudi, vjerojatno smo izabrali krivi dan. Stoga smo odlučili da je održavamo svakoga tjedna, ali četvrtkom kada i podružnica radi u dvije smjene, kazao je Gatara
Tombola koju je u subotu za članove organizirala podružnica umirovljenika “Poluotok-Grad” nije održana, jer se odazvao mali broj članova. No kako nam je rekao organizator Joško Gatara, krivac je pogrešan dan, a tombola će se ipak održavati najvjerojatnije četvrtkom.
– Tombola nije održana jer smo po svemu sudeći izabrali krivi dan. Kako je subota tako dio članova nije bio u Zadru, a neke je u kući zadržao TV program. Odlučili smo se da tombolu održavamo svakoga tjedna, ali četvrtkom kada i podružnica radi u dvije smjene, kazao je Gatara.
Podružnica umirovljenika “Poluotok-Grad” u svom programu rada odigurava prigodne aktivnosti za umirovljenike, članove svoje podružnice i Gradske udruge umirovljenika, a tombola koja će svoju premijeru doživjeti uskoro samo je jedna od tih aktivnosti.
– Organiziranjem tombole članovi će pronaći zadovoljstvo i imat će mogućnost druženja, razgovora i priče, a usput i zabavu. Kako će biti, ne mogu prognozirati, ali nadam se da će ubuduće ovo postati tradicija jer će svakog tjedna bit organizirano i to ne samo za članove naše podružnice, već za sve umirovljenike Zadra, kazao je Gatara.
Što se tiče nagrada, još uvijek nije poznato kakve će one biti.
– Za početak idemo s kartelama, a prema onome kakve budu uplate odredit ćemo i nagrade. Oni koji sudjeluju u tome, podijelit će i nagrade. Od svega je ipak najvažnije druženje i to što će se članovi družiti i pričati, kaže Gatara dodajući kako velikom broju umirovljenika nedostaje razgovora, jer dio ljudi je usamljen.
Podružnica umirovljenika “Poluotok-Grad” ima stotinjak članova, a nadaju se kako će se još umirovljenika uključiti tijekom ove godine.
– Mi organiziramo niz akcija, kao odlaske u toplice, izložbe i kazališne predstave. Imamo jako dobru suradnju s kazalištem i daju nam besplatne ulaznice za predstave, isto tako i s kinom Callegro gdje koristimo određene bonus karte. Imamo dosta mogućnosti, ali je bitno da se više umirovljenika uključi, jer svaka je pomoć dobro došla. kazao je Joško Gatara.
Iako je na početku bilo zamišljeno da se tombola igra na “starinski” način izvlačenjem brojeva iz vrećice, na kraju je ipak to malo modernizirano.