Umjesto Kapovića u Glavni odbor SDP-a ulazi Sabina Glasovac

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
glasovac_milanovic
Zvonko KUCELIN
Sabina Glasovac ulazi u stranački vrh

U Glavni odbor SDP-a će, umjesto Kristijana Kapovića koji je istupio iz stranke, ući vijećnica u Gradskom vijeću Sabina Glasovac. Članovi Glavnog odbora biraju se na konvenciji, a kako je pojasnila predsjednica GO SDP-a i članica Glavnog odbora Ingrid Antičević Marinović, Statut predviđa da, u slučaju prestanka dužnosti izabranog člana, u Glavni odbor bude kooptirana osoba koja je nakon izabranog člana dobila najveći broj glasova što je slučaj Sabine Glasovac. 

Postupak provođenja unutarstranačkih izbora u lokalnim i županijskim organizacijama SDP-a automatizmom je odmrznut dan nakon izbora za Predsjednika Republike 11. siječnja, potvrdila je Antičević Marinović. No, točan datum izbora za vodstva općinskih i gradskih, te županijske organizacije i predsjednika ŽO SDP-a će se, kako je najavio predsjednik ŽO SDP-a Svetko Šarić znati sljedećeg tjedna.

-Potrebno je održati sjednice gradskih i općinskih, te Županijskog odbora da bi se utvrdilo koja je organizacija do kud stigla u provođenju predizbornih radnji, i onda donijeti rokove, to jest hodogram daljnjeg nastavka provođenja izbora, kazao je Šarić.

Izbori su trebali biti provedeni u studenom ili najkasnije početkom prosinca, no središnjica stranke zamrznula je postupak nakon što je postala izvjesna predsjednička kandidatura Milana Bandića.

Na području Zadarske županije izbori se trebaju provesti u 16 općinskih i gradskih organizacija, te u županijskoj organizaciji, a prema novom Statutu stranke predsjednici općinskih i gradskih, te županijske organizacije, biraju se neposredno od strane svih članova organizacije, što znači da će članovi svih gradskih i općinskih organizacija izravno birati, ne samo predsjednike svoje općinske ili gradske organizacije, već i predsjednika županijske središnjice. Tijela ŽO SDP-a birat će se prema delegatskom principu.

Na upit o statusu Općinske organizacije SDP-a u Viru, Šarić je odgovorio kako nema saznanja da je itko osim bivšeg predsjednika organizacije Kristijana Kapovića, istupio iz stranke.

-Nakon prestanka dužnosti predsjednika, organizaciju vodi njegov zamjenik. S obzirom da smo mi upravo u postupku unutarstranačkih izbora, utvrdit ćemo do kud je u izbornom postupku stigla organizacija u Viru i tamo će, kao i u ostalim organizacijama, biti nastavljen izborni postupak, kazao je Šarić.

Bivši prvi čovjek virskog SDP-a Kristijan Kapović kazao je kako organizacija ima 90 ljudi koji, prema njegovim saznanjima, nastavljaju raditi. Prema Kapovićevim riječima isto vrijedi i za vijećnike SDP-a u Općinskom vijeću. Iz kvote SDP-a u Viru su izabrana četiri vijećnika; dvojica stranačkih Branimir Begonja i Dalibora Kapovića, te dvojica nestranačkih Veseljko Orlića i Ignacio Radovića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno