Zadarsko sveučilište najbolje u Hrvatskoj

Slika korisnika admin
riva_sveuciliste1009
Adam VIDAS
Sveučilište u Zadru najuspješnije je u Hrvatskoj prema najnovijoj Webometricovoj rang-ljestvici

Sveučilište u Zadru najuspješnije je u Hrvatskoj prema najnovijoj Webometricovoj rang-ljestvici. No, ipak rezultati naših sveučilišta, barem što se tiče Webometrica i nisu toliko sjajni. Sveučilište u Zadru tako je zauzelo tek 1254. mjesto na rang ljestvici, dok je zagrebačko na 1449. , a splitsko tek na 3737. mjestu. Pozitivna činjenica je samo to što je u posljednjih šest mjeseci, od zadnjeg istraživanja, zadarsko sveučilište napredovalo za gotovo tisuću mjesta, zauzimalo je tek 2266. mjesto.

Webometricovo istraživanje provodi se od 2004. godine, dva puta godišnje, u siječnju i lipnju, a pokriva preko 18 tisuća visoko obrazovnih ustanova u svijetu. O mjestu na rang-ljestvici odlučuje više parametara kao što su vidljivost na web-u, broj, opseg i popularnost te utjecaj internetske stranice sveučilišta.

Većina sveučilišta država u našem okruženju Srbije i Slovenije zauzimaju dosta bolja mjesta na rang-ljestvici, dok nam slabu utjehu pruža to što smo bolje pozicionirani od BiH i Makedonije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno