Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kupusići u vrtovima Nasada

17.01.2011. 23:00
Kupusići u vrtovima Nasada


Konstantno radimo na održavanju zelenih površina. Hortikulturni zimski radovi odnose se na radove čišćenja, okopavanja, orezivanja grmova, živica, krošnji stabala, zalijevanja, frezanja, pripremu za sadnju, sadnju…, pojašnjava Grdović


Zadarska gradska tvrtka “Nasadi” među svojim brojnima aktivnostima, cijelu godinu brine i o ljepoti grada i to održavanjem zelenih površina urednima. To se, naravno, odnosi i na sve one “sezonske” radove zbog kojih je Zadar uvijek ukrašen “trendovskim” sadnicama. Zadrani su tako u posljednje vrijeme imali priliku u gradskim ulicama i parkovima uočiti neke drugačije sadnice, prilagođene zimskim uvjetima, a kako ističe Hrvoje Grdović, direktor “Nasada”, nekolicina novih sadnica posađena je na rivi, zatim na kružnom toku kod bolnice te onome kod Trgovačkog centra, a novih uređenja ima i u Diklu i na Puntamici.
– Mi konstantno radimo na održavanju zelenih površina. Hortikulturni zimski radovi odnose se na sve radove od listopada do prosinca, a podrazumijevaju čišćenje, košnju, okopavanje i plijevljenje sezonskog cvijeća, orezivanje grmova, živica, krošnji stabala, zalijevanje, okopavanje zdjelica, frezanje, pripremu za sadnju, sadnju, vađenje sezonskog cvijeća, skupljanje lišća, uređivanje vaza po gradu te izbacivanje smeća i drugo, pojašnjava Grdović, istaknuvši kako su u tom razdoblju posađene nove sadnice maćuhica, bijelih i plavih myosotisa, ukrasnih kupusića i bellisa te tulipana, narcisa, zumbula, viola, potočnica, ciklama, ružmarina, lavande, santolina. Na mjesto uklonjene pinije posađena je trava, a sva ova spomenuta uređenja odnose se i na Gradsko groblje.