Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Maglu će rastjerati bura

17.01.2011. 23:00
Maglu će rastjerati bura


Maglovito i vlažno vrijeme, koje prevladava u posljednjih nekoliko dana, krajem tjedna bi trebala zamijeniti bura, ali, nažalost, mnogih, i povremena kiša te niže temperature.
Ipak, prije oblačnog i hladnijeg vikenda čeka nas još dva dana toplijeg, vlažnog te mjestimično sunčanog vremena.
 – Magla je nastala zbog tople sredozemne ciklone koja je donijela topli zrak na području gdje je netom prije vladao hladniji zrak. Njihovo miješanje uzrokovalo je kondenzaciju, što je uzrokovalo nastanak magle. Osim toga, ovih nas dana prati velika vlaga u zraku pa je jučer ujutro zabilježeno oko 95 posto vlage u zraku. Ipak, uskoro bi se vlaga i magla trebale razići, najavio je zadarski meteorolog Duško Kraljev. Dodao je da bi od srijede trebalo doći do promjene vremena, kad bi trebala zapuhati bura uz oblačno vrijeme zbog čega će se sniziti i temperatura zraka.
 – Krajem siječnja imat ćemo vrijeme koje će više odgovarati zimi. Iako nam se možda čini da smo ovog siječnja imali loše vrijeme, treba se prisjetiti prošlog kad je većinu mjeseca padala kiša, kazao je Kraljev. Za kraj je dodao da se za veljaču očekuje vrijeme primjerenije godišnjem dobu, s nižim temperaturama i burom.