Svaki naš branitelj je svetinja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN
Svakog ponedjeljka u 18 sati u crkvi Sv. Šime krunica i misa za hrvatske branitelje

Molimo Boga za sve naše branitelje koji su zatočeni i sve one kojima je uskraćena pravda, kazao je sinoć don Zdenko Dundović predvodeći sv. misu u crkvi Sv. Šime, zajedno s još 10-ak zadarskih svećenika.

Sinoćnja sveta misa u svetištu Svetog Šimuna Pravednika nastavak je molitvenog lanca koji su pokrenuli svećenici Zadarske nadbiskupije "Krunicom za pravdu - molitva za nevino utamničene hrvatske generale".

- Našem hrvatskom narodu dogodilo se upravo to, da su mu uskraćena prava. Po svim zakonima, i ljudskim i božanskim, čovjek se ima pravo braniti, ima pravo braniti svoj dom i svoju domovinu, a upravo to su činili naši hrvatski branitelji tijekom Domovinskog rata. Branili su i obranili Hrvatsku i hvala Bogu da jesu. Naši branitelji nisu prelazili tuđe rijeke i granice, nego su branili svoju grudu i svoj narod. Zahvaljujući upravo njima, mi smo danas ovdje gdje jesmo. Ne smijemo to zaboraviti ni zanemariti. Jer da nije bilo njihove pobjede, ne bismo se ni zvali Hrvati, niti bismo imali svoju državu. A što se danas događa? Nakon što je taj rat završio, braniteljima se čini još veća nepravda, pa i ovih dana smo svjedoci sramnih događanja oko naših branitelja. Danas nam ne daju da se radujemo jer smo vratili ono što nam je oduzeto. Živimo u vremenu u kojem se kalja ugled i čast našeg naroda. Molimo da nam Bog ponovno uzvrati pravednost, jer nam se čini nepravda od onih koji ne vole ništa što je naše, hrvatsko. Mi smo sačuvali dostojanstvo, a sada nas proglašavaju ubojicama, zločincima, onima koji nemaju morala ni svetinja, a to nije istina. Uzdignimo, stoga, svoj duh Gospodinu i tražimo od njega pomoć. Trebali smo nešto naučiti i iz naše povijesti, tko nam želi dobro, a tko zlo, ali prije svega treba sebi željeti dobro. Ne smijemo biti zbunjeni i razjedinjeni, jer svaki naš branitelj jest svetinja, makar bio okaljan svojim grijesima i slabostima. Ne možemo dopustiti da netko blati naše svetinje. Bog od nas traži zahvalnost, ponajprije našim braniteljima i slobodi koju su nam darovali. Molimo Boga, jer drugih nemamo, jedino je Bog na našoj strani. Ove molitve, siguran sam, pomoći će da se naši zatočeni generali oslobode nepravedne optužbe, a na zadnjoj molitvi, pred sam Uskrs ove godine, nadamo se i u Boga uzdamo, da će i oni biti s nama zajedno te da će naša molitva otići pred lice Božje i neće ostati neuslišana, kazao je u svojoj propovijedi don Zdenko Dundović, župnik Zemunika.

Molitva za zatočene generale i sve hrvatske branitelje nastavlja se svakog ponedjeljka u 18 sati u crkvi Sv. Šime, osim sljedećeg ponedjeljka, 24. siječnja, kada je u to vrijeme misa zadušnica za pokojnog nadbiskupa Prenđu u katedrali Sv. Stošije.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno