Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Karlovački val optimizma

17.01.2012. 23:00
Karlovački val optimizma


Momčad koja pobjeđuje se ne mijenja. Nepisano je to sportsko pravilo kojeg će se Marin Masnić, trener odbojkaša Zadra, držati u večerašnjem (18 sati) dvoboju 13. kola Prve A lige u gostima kod Zagreba. Nakon 3:0 pobjede protiv Karlovca u subotu na Višnjiku Zadrani se nadaju uspjehu i kod momčadi koja ima dva boda više (Zadar 9, Zagreb 11).
– Zagreb je domaćinska momčad solidne kvalitete – kaže Masnić kojeg u dvoboju s Karlovčanima nije bio na klupi.
– Robert Kresoja mi je prenio dojmove s te utakmice. Kaže da je presudila velika želja cijele momčadi. Igrali smo onoliko koliko je bilo potrebno za pobjedu.
U Zagrebu će, pretpostavljamo, trebati više nego što je to bio slučaj s Karlovčanima.
– Sigurno je da ćemo morati odigrati još bolje. Karlovac je bila prva utakmica ove sezone koju smo pobijedili bez ikakvih poteškoća, a to je uvijek dobro za samopouzdanje cijele momčadi – smatra Masnić.
Kada smo kod nepisanih sportskih pravila vrijedi spomenuti i ono da je uvijek najbolje ići iz utakmice u utakmicu. Ipak, pogled naprijed govori da Zadrane nakon Zagreba u subotu očekuje domaći dvoboj protiv Splita, pa gostovanje u Šibeniku. Tri utakmice s izravnim konkurentima iz donjeg dijela ljestvica. Prilika za konačan bijeg sa začelja…
Raspored 13. kola: Zagreb – Zadar (18 sati), Sisak – Mursa Pan P. I. – Centrometal – Varaždin Volley, Daruvar – Rijeka, Rovinj – Opatija, Karlovac – Split. Igrano ranije: Vukovar – Šibenik 3:1.


Registrirani Jazić, Paleka i Radošević


Masnić je potvrdio da je osim Deana Jazića Zadar registrirao i Damira Paleku te Luku Radoševića. Svoj trojici igrača zajedničko je da su nekad igrali u Zadru, s time da je iza Paleka i Radoševića na Višnjiku dugi staž.
– Sva tri igrača izrazili su želju pomoći nam bude li to potrebno. Za sada nijedan neće igrati već će u prvom planu biti oni koji s nama treniraju. Kasnije ćemo vidjeti u dogovoru s tim igračima trebaju li nam ili ne – objasnio je Masnić.