Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kupljena invalidska kolica za teže pokretne

17.01.2012. 23:00
Kupljena invalidska kolica za teže pokretne


Riječ je o iznosu od 4.700,00 kuna od kojih su 2.000,00 uplatili privredni subjekti i iznosu od 2.700,00 kuna od prodaje jelki, aranžmana i kolača. Nakon analize ustvrdili smo da bi bilo korisno kupiti invalidska kolica za naše teže pokretne korisnike


Biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa koje provodi i projekt “Pomoć u kući starijim osobama” ima iza sebe uspješnu godinu.
Realiziran je veći dio zacrtanog programa, a dobri rezultati vidljivi su i u zadnjoj akciji koja je provedena uoči božićnih blagdana pod nazivom “Božićni dar i njima”. – To je akcija koja uz naše djelatnike okuplja i druge gradske udruge te se uz pomoć sponzora kao i prodajom jelki te drugog predblagdanskog asortimana već niz godina prikupljaju sredstva i darovi za potrebite, kaže ravnateljica biogradskog Gradskog društva Crvenog križa Branka Kulaš.
Tako je i ove godine akcija bila dobro osmišljena i uspješna što najbolje pokazuju njezini rezultati.
Naime, nakon što je uoči blagdana podijeljeno oko 30-ak poklon paketa hrane i higijenskih potrepština najpotrebitijima koja smo pokrili iz drugih humanitarnih donacija, ostala financijska sredstva od prodaje na štandovima mogli smo drugačije rasporediti. Riječ je o iznosu od 4.700,00 kuna od kojih su 2.000,00 uplatili na žiro-račun Crvenog križa privredni subjekti i iznosu od 2.700,00 kuna dobivenih od prodaje božićnih jelki, aranžmana i kolača. Nakon kraće analize ustvrdili smo da bi bilo korisno kupiti invalidska kolica za naše teže pokretne korisnike. Tako smo za spomenuti iznos, uz susretljivost tvrtke uspjeli nabaviti čak troja kolica, što nas jako veseli, kazala nam je Jadranka Rogić djelatnica “Programa pomoć u kući starijim osobama”. Za takvom vrstom pomoći na području našeg djelovanja ima potrebe te su se tek što smo ih preuzeli javili prvi interesenti. Moram naglasiti da će uporaba ovih kolica za teže pokretne osobe biti od iznimnog značenja jer je to jedan od načina da ih druga osoba izveze u šetnju na zrak ili u društvo kako bi se smanjila njihova izoliranost. Kolicima se upravlja vrlo jednostavno, praktična su, a svi zainteresirani moći će ih dobiti na posudbu privremeno, za duže ili kraće korištenje. Vjerujemo da će mnogima biti od velike koristi te ovim putem još jedanput želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos uspjehu ove akcije, koja iako je pokrenuta uoči Božića, rezultate daje i nadalje te još jedanput potvrđuje da je dobro činiti dobro, zaključila je Rogić.