Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Od ponedjeljka u pogonu

17.01.2012. 23:00
Od ponedjeljka u pogonu


Od srijede ćemo dodatno dignuti intenzitet i vjerujem da bih se od ponedjeljka mogao priključiti ostatku momčadi i trenirati punim intenzitetom – kazao je Surać


Na Stanovima ni jučer ništa novo, barem što se tiče transfera u oba pravca. Ivan Santini je i dalje igrač Zadra iako se Kalelargom šuška da je transfer u inozemstvo sve izgledniji. Kapetan Jakov Surać još ovoj tjedan trenirat će odvojen od momčadi, ali puni oporavak je sve bliže.
– Ne mogu vjerovati koliko mi je pomogla injekcija koju sam dobio kod dr. Nemeca. Znao sam da su iste te injekcije primali Ivica i Janica Kostelić, ali nije isto čuti i probati – kazivao je jučer ujutro Surać koji je na tretmanu kod dr. Nemeca bio isti dan kada je kuk operirao izbornik Slaven Bilić.
– Tako se poklopilo, taj dan je dr. Nemec operirao Bilića, a nakon toga je meni dao injekciju. Inače, one služe za hranjenje hrskavice kako bi se ona ubrzano oporavljala. Što reći, jako sam zadovoljan kako ide oporavak.
Kapetan prvoligaša sa Stanova smatra da bi se već sljedećeg tjedna mogao priključiti ostatku momčadi.
– Za sada treniram odvojeno. Prvi tjedan smo trenirali s 50% opterećenja, a sada već treniramo na 70%. Od srijede ćemo dodatno dignuti intenzitet i vjerujem da bih se od ponedjeljka mogao priključiti ostatku momčadi i trenirati punim intenzitetom.
Pokušali smo doznati što Surać misli o momčadi Zadra kojoj će na proljeće primarni cilj biti ostanak u prvoligaškom društvu.
– Teško je to u ovom trenutku reći. Imamo problema sa zadnjom linijom. Treba vidjeti koliko će trajati oporavak Cona, a također i kada ćemo moći računati na Bilena. Jerbić se vratio nakon što je prebolio mononukleozu. Tu su Jonjić, Sarić i Kovačević koji mogu igrati u zadnjoj liniji. U svakom slučaju možda se ukaže i prigoda da uzmemo nekog kvalitetnog igrača koji je trenutačno na arbitraži sa svojim klubom.
Santini je još uvijek igrač Zadra.
– Puno će naravno, ovisiti i o tome hoće li Santini ostvariti željeni transfer. Činjenica je da klub u ovoj situaciji može preživjeti samo prodajom najboljih. A Santini je bio naša lokomotiva ove jeseni i teško će ga biti nadoknaditi. Ako slučajno ostane, što ipak ne vjerujem, nama će biti lakše, a on treba samo nastaviti tamo gdje je stao i ne sumnjam kako će na ljeto ostvariti veliki transfer. Velika šteta je što se ozlijedio Terkeš koji je sigurno izgubljen za ovo proljeće. S njim bi u slučaju odlaska Santinija imali iskusnog igrača u špici koji je već bio najbolji strijelac Prve HNL. U svakom slučaju trebamo raditi i rezultati će itekako biti vidljivi kada krene prvenstvo – kazao je na kraju razgovora Surać.


Četvrti krug upisa dionica




Do 31. siječnja traje četvrti krug upisa dionica NK Zadra koje sada mogu kupiti sve domaće i strane pravne i fizičke osobe nakon što je u prethodna tri kruga broj potencijalnih uplatitelja bio ograničen. Za upis u četvrtom krugu ostale su 144.973 dionice koje se nude zainteresiranima po cijeni od 200 kuna. U prvom krugu Grad Zadar uplatio je pet tisuća dionica čija je ukupna vrijednost milijuna kuna. U drugom i trećem krugu sudjelovati su mogli samo članovi NK Zadra kao sportske udruge. Interes, međutim, u oba kruga nije bio velik te je uplaćeno 27 dionica čija je vrijednost 5.400 kuna.