Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sabolić jedina kandidatkinja za predsjednicu

17.01.2012. 23:00
Sabolić jedina kandidatkinja za predsjednicu


Predsjednica zadarskog HNS-a i vijećnica u Gradskom vijeću Zadra jedina je kandidatkinja za dužnost predsjednice Županijske organizacije HNS-a Zadarske županije. Sabolić je na ovu funkciju predložena od strane zadarskog HNS-a, a izvanredna izborna skupština na kojoj bi tajnom glasovanju trebala pristupiti 73 delegata iz 23 općinske i gradske podružnice zakazana je za danas.
Bude li izabrana, Sabolić će dužnost predsjednice obnašati do redovne izborne skupštine koja će se održati nakon lokalnih izbora 2013. godine. Do redovnih izbora mandate zadržavaju članovi Predsjedništva Milka Blagdan, Vesna Fabijanić, Ružica Jakšić, Mijat Nimac, Predrag Šarić, Ljiljana Turbuk-Magaš i Igor Vučetić, kao i potpredsjednici Milan Stojanov i Denis Barić koji od travnja prošle godine obnaša funkciju v.d. predsjednika ŽO HNS-a na koju je imenovan nakon što je ostavku na mjesto predsjednika podnio Zvonko Mišlov. Mišlov je ostavku podnio nakon što delegati na izvještajnoj skupštini nisu prihvatili njegovo izvješće o radu.
Mišlov je za predsjednika izabran u studenom 2009., a nakon odustajanja Dragana Lončara iz poličničke podružnice, jedina protukandidatkinja bila mu je Vesna Sabolić koju je pobijedio dobivši tri delegatska glasa više.