Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šeks: Ne razumijem ovoliku hajku

17.01.2012. 23:00
Šeks: Ne razumijem ovoliku hajku


“Znam da su hrvatski građani ogorčeni na saborske zastupnike, znam da nas prozivaju, ali ne vidim razlog za ovoliku prozivku, odgovorio je Šeks novinarima u Saboru
Ne razumijem ovoliku hajku na mene, samo sam iskoristio ono na što imam pravo, izjavio je danas potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, upitan kako tumači negativne reakcije na njegovu odluku da iskoristi zakonsku mogućnost kako bi, prije najavljenog ukidanja, stekao povlaštenu zastupničku mirovinu.
“Znam da su hrvatski građani ogorčeni na saborske zastupnike, znam da nas prozivaju, ali ne vidim razlog za ovoliku prozivku, odgovorio je Šeks novinarima u Saboru.
Naglasio je da je sve što mu nosi povlaštena mirovina višestruko zaradio u 22 godine političkog života, sedam mandata u Saboru i više od 43 godine radnog iskustva.
“Bio sam u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i oni su mi izračunali mirovinu nešto višu od 12 tisuća kuna. Odlučio sam aktivirati svoj umirovljenički status pred svim najavljenim promjenama koje ističe SDP vezano uz mirovine”, kazao je Šeks.
Što se tiče današnjeg sukoba između SDSS-a i HDSSB-a u sabornici, ocijenio je kako će se takvi sukobi i dalje pojavljivati u Saboru, “a sve zbog njihovih gledišta na Domovinski rat”.
Hrvatski sabor jučer je na svojim internetskim stranicama objavio popis od 46 zastupnica i zastupnika iz prošlog saziva koji su podnijeli zahtjev za izdavanje potvrda o trajanju mandata zastupnika, a na temelju kojega mogu zatražiti aktiviranje zastupničke mirovine.
Među tih 46 zastupnika je i sedam onih koji su izabrani i u sedmi saziv Sabora – HDZ-ovci Vladimir Šeks, Stjepan Milinković, Ivanka Roksandić i Ana Lovrin, HDSSB-ovac Boro Grubišić, te zastupnici manjina Deneš Šoja i Furio Radin.
Predsjednik Sabora Boris Šprem je kazao kako se objavom popisa zastupnika koji su zatražili izdavanje potvrda o trajanju mandata udovoljilo učestalim zahtjevima novinara, a što, naglasio je, ne mora značiti i da su aktivirali zastupničku mirovinu.