Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tisuće života moglo je biti spašeno od gladi u Africi

17.01.2012. 23:00
Tisuće života moglo je biti spašeno od gladi u Africi


Tisuće života i milijuni eura mogli su biti spašeni da je međunarodna zajednica reagirala na vrijeme na glad na istoku Afrike, piše u izvješću nevladinih organizacija Oxfam i Save the Children
Tisuće života i milijuni eura mogli su biti spašeni da je međunarodna zajednica reagirala na vrijeme na glad na istoku Afrike, piše u izvješću nevladinih organizacija Oxfam i Save the Children, objavljenom u srijedu u Londonu.
U toj studiji naslovljenoj “Opasno kašnjenje”, obje organizacije osuđuju “6-mjesečno kašnjenje pomoći međunarodne zajednice. “Humanitarne organizacije i vlade previše su zakasnile s odgovorom na krizu a mnogo je donatora željelo imati dokaze humanitarne katastrofe prije nego djeluju”, bilježi izvješće.
Prema tim nevladinim organizacijama, prva uzbuna dana je već u kolovozu 2010. ali je trebalo čekati srpanj 2011. prije nego se na nju propisno odgovorilo. Stopa pothranjenosti tada je znatno premašila prag hitnosti u nekim dijelovima Istočne Afrike a kriza je bila opširno medijski popraćena, podsjećaju one.