Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bilaver: Ne brinite, ostajemo prvoligaši

Autor: Drago Bajković

17.01.2013. 23:00
Bilaver: Ne brinite, ostajemo prvoligaši

Foto: PIXELL



Siguran sam da ćemo ostati u Prvoj ligi jer imamo mladost, kvalitetu, odličnog trenera i srce – kazao je Bilaver


I drugi tjedan priprema nogometaša Zadra je pri kraju. Pod ravnanjem trenera Ferde Milina i njegovih pomoćnika igrači prolaze pravi “dril”, ali nije im teško jer su svjesni koliko je ovaj period važan za sve ono što slijedi. Najvažnije je ostati zdrav u ovom periodu, zaobići ozljede, jer onda se može očekivati da će proljeće za prvoligaša sa Stanova biti “pretežno sunčano”. Jedan od najiskusnijih u redovima Zadra je Josip Bilaver, desni bočni koji se mora zamisliti kako bi nam dao točan odgovor koje su ovo pripreme od kada nastupa za seniorsku momčad.
– Teško mi je zbrojiti, ali idemo logikom. Mislim da već deset sezona igram za Zadar, što znači da sam odradio 20-ak priprema sa seniorima. Uh, ne mogu vjerovati da ih se toliko nakupilo – kazivao je uvijek dobro raspoloženi Bilaver.
– Ne moram se bojati da ću biti rekorder, barem dok nastupa Jakov Surać. A kada se on ostavi nogometa, onda sam ja najstariji. Iako mi je tek 28. Ništa zato, osjećam se nikad bolje i spreman sam u nadolazećoj sezoni dati sve od sebe da naš Zadar ostane u Prvoj ligi.
Preduvjet su prave pripreme, a čini se da ih svi igrači Zadra hvale ove zime.
– Pripreme moraju biti naporne, da nije tako ne bi valjalo. I istina je da su nešto drugačije nego dosadašnje. Više se radi na sprintevima i ono što je najvažnije, a nama igračima najdraže, gotovo cijelo vrijeme se radi s loptom. Malo više su sprinterske. Kada lopta bježi ispred tebe, onda je uvijek hvataš i nema prostora za eskivažu. A da nema lopte onda bi sve nalikovalo na atletiku. Mislim da naš kondicijski trener Edi Stipić vrhunski radi, dozira naše treninge osluškujući koliko možemo i gdje su nam granice. Nema ozljeda što je pokazatelj dobrog rada, ima samo zamora i malo upala i to je sve. A moram naglasiti da se radi o dva treninga dnevno po dva sata, znači ukupno četiri. A to nije malo ni za nas profesionalne sportaše.
Bilaveru je pomalo žao što je zimska stanka prekinula Zadar u trenucima kada je forma bila na vrhuncu.
– Istina, pomalo nam je žao što je sve završilo u trenucima kada nas je krenulo. Sve ostale momčadi su padale, a mi smo se u tim trenucima dizali. Utakmice su se igrale u blatu pri kraju nogometne jeseni, a nama se činilo da možemo izdržati i više od 90 minuta. Što se može, sada ćemo morati ispočetka, nastaviti gdje smo stali prošle jeseni.
Svjesni su igrači da ih čeka teška borba u očuvanju prvoligaškog statusa.
– Istina je, čeka nas ‘zafrkana’ borba, ali mi smo na to navikli. Zna se koliko su nam važne prve tri utakmice. Igramo s Interom i Zagrebom u gostima i tu će se lomiti koplja. Naravno da nam je važno kako će ti dvoboji završiti jer su nam to direktni konkurenti u očuvanju prvoligaškog statusa. Normalno da trener tempira formu za ta tri prva kola. Teško je reći s kojim bismo rezultatom bili zadovoljni, ali naravno da bih bio najsretniji kada bismo obje utakmice riješili u našu korist. Ipak, najvažnije je ostati neporažen. A Lokomotivu nakon toga na svom travnjaku moramo pobijediti jer kod kuće nam ne odgovara ništa osim troboda. Ne brinite, siguran sam da ćemo ostati u Prvoj ligi jer imamo mladost, kvalitetu, odličnog trenera i srce – kazao je na kraju razgovora Bilaver.