Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mađari ne mogu ispasti ni ako budu posljednji

Autor: Roman Morović

17.01.2013. 23:00
Mađari ne mogu ispasti ni ako budu posljednji

Foto: Zvonko KUCELIN



Szolnoki Olaj, mađarski klub, koji s omjerom 4-13 trenutno drži posljednje mjesto u regionalnoj ABA ligi, igrat će u tom natjecanju i sljedeće sezone, bez obzira na rezultat koji ostvari u ovoj. Potvrdio nam je to Josip Bilić, direktor lige.
– Board ABA lige je na sastanku održanom 9. siječnja donio tumačenje da je u članku 8. Propozicija ABA lige definiran način na koji će klubovi ostvariti pravo igranja u ABA ligi u sezoni 2013/14. S obzirom da je u članku 8.6 Propozicija definirano da će u sezoni 2013./14. dva mjesta biti dodijeljena kao pozivnice momčadima Szolnoki Olaj i MZT, jasno je da se odredbe članka 8.8 Propozicija ne odnose na gore spomenute klubove. Odnosno, u slučaju da momčad Szolnoki Olaj zauzme posljednje mjesto u sezoni 2012./13., iz ABA lige neće ispasti niti jedan klub – stoji u priopćenju.
Dakle, članak 8.8. (U cilju zaštite kvalitetnog natjecanja klub koji u sezoni 2012./13. u natjecanju ABA ligi zauzme posljednje mjesto, neće moći igrati u natjecanju ABA ligi u sezoni 2013./14.) vrijedi za Zadar i ostale klubove koji se bore za ostanak, ali ne i za Mađare. Njima je sasvim svejedno koje će mjesto zauzeti, dok se ostale momčadi moraju grčevito boriti da ne budu posljednje, jer tako gube pravo nastupa u ABA ligi na jednu sezonu. Koliko je to pravedno i regularno, procijenite sami…