Oboren dječak u zoni ograničenja od 20 kilometara na sat

Slika korisnika admin
Suzana BANDIĆ

Dok je pretrčavao cestu preksinoć je u Vukovarskoj ulici na Bilom brigu oboren 11-godišnji dječak.

Stanari: Nesreća se mogla izbjeći

- U 19.20 sati zaprimljena je dojava da je u Vukovarskoj ulici 23-godišnji vozač oborio dijete. Utvrđeno je kako vozač koji je upravljao automobilom zadarskih registracija u zoni gdje je ograničenje brzine 20 kilometara na sat, brzinu kretanja nije prilagodio istaknutom znaku - kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, koja je protiv vozača podnijela optužni prijedlog sukladno Zakonu o prometu.

Srećom, dječak je prošao tek s lakšim ozljedama, no stanari okolnih zgrada kažu kako se ta nezgoda mogla izbjeći. Riječ je, naime, o dijelu prometnice nedaleko od zgrade osnovne škole gdje su uz znakove ograničenja brzine na 20 kilometara na sat donedavno stajali i tzv. ležeći policajci. Oni su, kažu stanari, uklonjeni kako bi se olakšalo okretanje autobusa gradskog prijevoza.

Ležeći policajac maknut zbog autobusa?

U Gradu Zadru, pod čijom nadležnošću je ta prometnica, kažu kako je na toj prometnici umjesto klasičnog ležećeg policajca bio postavljen betonski te da je on smanjen.

- To betonsko izbočenje nije uklonjeno već je samo smanjeno. To je napravljeno kako bi tuda mogao nesmetano prolaziti autobus - potvrdila je Ivana Dadić, glasnogovornica Grada Zadra, istaknuvši kako nema nikakvih saznanja hoće li nakon ove nezgode na tu lokaciju biti ponovno vraćen "stari ležeći policajac".

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno