Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Oboren dječak u zoni ograničenja od 20 kilometara na sat

Autor: Suzana Bandić

17.01.2013. 23:00
Oboren dječak u zoni ograničenja od 20 kilometara na sat

Foto: Suzana BANDIĆ



– U 19.20 sati zaprimljena je dojava da je u Vukovarskoj ulici 23-godišnji vozač oborio dijete. Utvrđeno je kako vozač u zoni gdje je ograničenje brzine 20 kilometara na sat, brzinu kretanja nije prilagodio istaknutom znaku – Elis Žodan


Dok je pretrčavao cestu preksinoć je u Vukovarskoj ulici na Bilom brigu oboren 11-godišnji dječak.
Stanari: Nesreća se mogla izbjeći
– U 19.20 sati zaprimljena je dojava da je u Vukovarskoj ulici 23-godišnji vozač oborio dijete. Utvrđeno je kako vozač koji je upravljao automobilom zadarskih registracija u zoni gdje je ograničenje brzine 20 kilometara na sat, brzinu kretanja nije prilagodio istaknutom znaku – kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, koja je protiv vozača podnijela optužni prijedlog sukladno Zakonu o prometu.
Srećom, dječak je prošao tek s lakšim ozljedama, no stanari okolnih zgrada kažu kako se ta nezgoda mogla izbjeći. Riječ je, naime, o dijelu prometnice nedaleko od zgrade osnovne škole gdje su uz znakove ograničenja brzine na 20 kilometara na sat donedavno stajali i tzv. ležeći policajci. Oni su, kažu stanari, uklonjeni kako bi se olakšalo okretanje autobusa gradskog prijevoza.
Ležeći policajac maknut zbog autobusa?
U Gradu Zadru, pod čijom nadležnošću je ta prometnica, kažu kako je na toj prometnici umjesto klasičnog ležećeg policajca bio postavljen betonski te da je on smanjen.
– To betonsko izbočenje nije uklonjeno već je samo smanjeno. To je napravljeno kako bi tuda mogao nesmetano prolaziti autobus – potvrdila je Ivana Dadić, glasnogovornica Grada Zadra, istaknuvši kako nema nikakvih saznanja hoće li nakon ove nezgode na tu lokaciju biti ponovno vraćen “stari ležeći policajac”.