DV Smiješak proslavio 25 godina uspješnog rada

Slika korisnika mkvanja
Veliki jubilej prvog zadarskog privatnog vrtića
Danas na području grada djeluje dosta privatnih vrtića, no mi smo te davne, ratne '94. bili prvi koji su probili led u svakom pogledu. Sami počeci bili su teški. Tada je još vladalo ratno vrijeme i nismo se nadali da ćemo ovoliko dugo opstati. No, nakon 25 godina s ponosom možemo reći da smo uspjeli i s jednakim elanom idemo dalje, kazala je odgojiteljica Vesna Barić
Marin GOSPIĆ
Smiješak mališana za 25. rođendan vrtića

Jučer je bio radostan dan za DV Smiješak. Naime, prije 25 godina, 17. siječnja 1994. u Zadru je otvoren prvi privatni vrtić. Nakon četvrt stoljeća, mnogo truda, rada i elana, DV „Smiješak“ vlasnice Jadranke  Miliše Stančin izrastao je u ustanovu kroz koju je prošlo više od 1.500  djece!

U sklopu ove velike proslave, poseban gost vrtića bilo je Kazalište lutaka Zadar koje je u njihovim prostorijama odigralo predstavu „Mali dinosaur“ i time još više uveličalo proslavu. Inače, DV Smiješak na mjesečnoj  razini surađuje s kazalištem, djeca odlaze na tamošnje predstave, a jučer  su radost gledanja lutkarske predstave svoj djeci zadarski lutkari priuštili  u njihovom vrtiću.

- Danas na području grada djeluje dosta privatnih vrtića, no mi smo te  davne, ratne '94. bili prvi koji su probili led u svakom pogledu. Sami  počeci su, kao i u svakom poslu, bili teški. Tada je još vladalo ratno vrijeme i nismo se nadali da ćemo ovoliko dugo opstati. No, nakon 25 godina  s ponosom možemo reći da smo uspjeli i s jednakim elanom idemo  dalje, kazala je odgojiteljica Vesna Barić koja je, uz kolegicu Mirjanu Klarica, činila prvi odgojiteljski tandem ovog vrtića.

Vrtić je s vremenom rastao, nastavila je Barić. Isprva s dvije odgojne  skupine, vrtić je danas narastao na tri skupine uz jasličarski uzrast.

- Proširili smo se zahvaljujući i sufinanciranju Grada Zadra i po broju  kolegica pa danas u vrtiću imamo sedam odgojiteljica i stručni tim u vidu medicinske sestre i psihologa, te se može sa sigurnošću reći da je vrtić  na puno kvalitetnijem nivou no što je bilo u svojim počecima, kazala je  Barić.

- Želim nam barem još ovoliko godina uspješnog rada. Iako smo već u  zrelim godinama, Mirjana i ja još uvijek imamo želje, žara, elana i kreativnosti da ne posustanemo u ovom poslu koji je predivan. Raditi s djecom je uistinu privilegija, iz godine u godinu se usavršavamo, kako kroz  odlaske na stručne skupove, tako i po pitanju razvoja u skladu s lokalnom zajednicom, ali i roditeljima naše djece, kazala je Barić dodavši kako su od prvog dana do danas bili i ostali vrtić otvorenog tipa.

- Imamo izvrsnu suradnju s lokalnom zajednicom, Gradskom knjižnicom i kolegama iz drugih vrtića. Mi smo vrtić otvoren za suradnju sa svima, zaključila je Barić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)