Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

DV Smiješak proslavio 25 godina uspješnog rada

18.01.2019. 09:59
DV Smiješak  proslavio 25  godina uspješnog  rada


Jučer je bio radostan dan za DV Smiješak. Naime, prije 25 godina, 17. siječnja 1994. u Zadru je otvoren prvi privatni vrtić. Nakon četvrt stoljeća, mnogo truda, rada i elana, DV „Smiješak“ vlasnice Jadranke  Miliše Stančin izrastao je u ustanovu kroz koju je prošlo više od 1.500  djece!
U sklopu ove velike proslave, poseban gost vrtića bilo je Kazalište lutaka Zadar koje je u njihovim prostorijama odigralo predstavu „Mali dinosaur“ i time još više uveličalo proslavu. Inače, DV Smiješak na mjesečnoj  razini surađuje s kazalištem, djeca odlaze na tamošnje predstave, a jučer  su radost gledanja lutkarske predstave svoj djeci zadarski lutkari priuštili  u njihovom vrtiću.
– Danas na području grada djeluje dosta privatnih vrtića, no mi smo te  davne, ratne '94. bili prvi koji su probili led u svakom pogledu. Sami  počeci su, kao i u svakom poslu, bili teški. Tada je još vladalo ratno vrijeme i nismo se nadali da ćemo ovoliko dugo opstati. No, nakon 25 godina  s ponosom možemo reći da smo uspjeli i s jednakim elanom idemo  dalje, kazala je odgojiteljica Vesna Barić koja je, uz kolegicu Mirjanu Klarica, činila prvi odgojiteljski tandem ovog vrtića.
Vrtić je s vremenom rastao, nastavila je Barić. Isprva s dvije odgojne  skupine, vrtić je danas narastao na tri skupine uz jasličarski uzrast.
– Proširili smo se zahvaljujući i sufinanciranju Grada Zadra i po broju  kolegica pa danas u vrtiću imamo sedam odgojiteljica i stručni tim u vidu medicinske sestre i psihologa, te se može sa sigurnošću reći da je vrtić  na puno kvalitetnijem nivou no što je bilo u svojim počecima, kazala je  Barić.
– Želim nam barem još ovoliko godina uspješnog rada. Iako smo već u  zrelim godinama, Mirjana i ja još uvijek imamo želje, žara, elana i kreativnosti da ne posustanemo u ovom poslu koji je predivan. Raditi s djecom je uistinu privilegija, iz godine u godinu se usavršavamo, kako kroz  odlaske na stručne skupove, tako i po pitanju razvoja u skladu s lokalnom zajednicom, ali i roditeljima naše djece, kazala je Barić dodavši kako su od prvog dana do danas bili i ostali vrtić otvorenog tipa.
– Imamo izvrsnu suradnju s lokalnom zajednicom, Gradskom knjižnicom i kolegama iz drugih vrtića. Mi smo vrtić otvoren za suradnju sa svima, zaključila je Barić.