Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nazor: Moji igrači moraju shvatiti da nema lakših utakmica

18.01.2019. 09:41
Nazor: Moji  igrači  moraju  shvatiti da  nema lakših  utakmica


Trebala je to biti prava uvertira za ono što slijedi u subotu  kad na Višnjik stiže Partizan. Trebalo je zato protiv posljednjeg na ljestvici HT Premijer lige podignuti moral jednom lepršavom pobjedom i na  taj način treneru Nazoru podariti slatke brige uoči derbija regionalne lige, a na kraju je ispalo da se trebalo pošteno pomučiti, uz to i pristojno  iznervirati te energetski potrošiti da bi uopće sjela pobjeda. Jest, Bosco s  novim trenerom Ivicom Burićem vratio se iz Šibenika s povijesnom pobjedom koja ih je odvela na završnicu Kupa, jest Bosco je u prvom dijelu  sezone nanio težak poraz i jednoj Cedeviti, no definitivno nije priličilo  da se Bosco tri četvrtine  više nego ravnopravno nosi s jednim Zadrom.  Stoga velikog zadovoljstva osim činjenice da se uzelo dva boda ne može  biti u stožeru Zadrana. Iako ovog puta pomalo čudno ni Nazor nije bio  prežestok prema svojim igračima koji su više razočarali nego oduševili s  prikazanim u srazu protiv fenjeraša lige.
– Najbitnija je pobjeda. Čestitam i svojim momcima, ali i protivniku  koji je došao odigrati jaku utakmicu. Imali su start kao da im je posljednja utakmica. Osjetili su mekoću kod mojih momaka, a to su iskusni  igrači koji znaju igrati i na koncu su tu mekoću i kaznili – kazao je na prvu Nazor koji je svjestan da nema još uvijek onog pravog odgovora njegovih igrača na terenu i da u jednoj utakmici konačno prikažu igru bez  amplituda i crnih rupa koje su evidentno bile prisutne i u srazu s Boscom.
– Igrali smo na refule. Imali smo i dobrih perioda, no nismo držali ni  koncentraciju niti borbenost cijelu utakmicu. To prenijeti na svih 40 minuta i već protiv Partizana  moramo imati tako nešto na pameti. Od starta moramo biti pravi. Bodovi su najbitniji. Momčad je imala velikih oscilacija. Najbitnija poruka mojim momcima je da shvate da u domaćoj ligi  nema lakših utakmica. Oni su pismena ekipa, dobra ekipa koja se bori za  ostanak u HT Premijer ligi i nemamo pravo nikoga neozbiljno shvatiti –  zaključio je priču o Boscu zadarski strateg jer ritam nalaže da je već na  meniju dolazak Partizana predvođenog Andreom Trinchierijem. Zato će  mu za borbu s takvim takmacem trebati sve moguće raspoložive snage, a  protiv Bosca nije bilo Kwamea Vaughna, nije ulazio u igru Mislav Brzoja  kao ni Kristijan Krajina koji nije igrao ni u Baru. Već neko vrijeme nema  Williama Magarityja, pa se nameće pitanje s kojim snagama će sutra  kontra Partizana.
– Imali smo silne probleme s ozljedama, s leđima, s preponama  i nismo mogli ni trenirati niti koristiti te igrače u igri –  kazao je Nazor na temu ozljeda, ali je i otkrio da bi Vaughn mogao biti spreman za sutrašnju  utakmicu.
– Vidjet ćemo. Nadam se da će biti spreman za Partizan.


Bašićeva renesansa
Nije svako zlo za zlo, pa je i tako ozljeda Kwamea Vaughna iznjedrila novu priliku  za Lovru Bašića koji ju je očito u posljednje dvije utakmice iskoristio na najbolji mogući način. Prava mala renesansa vječitog zadarskog talenta pomalo je dovela do  razmišljanja je li uopće treba Vaughna stavljati ispred Bašića koji je nakon fenomenalne partije u Baru i protiv Bosca bio jedan od rijetkih Nazorovih igrača koji su odigrali kako treba uz Vukovića (15 p, 10 sk) i Božića (15p, 12 sk). Kao i protiv Mornara imao je Bašić 9 asistencija, čemu je dodao 15 poena  s iznimno racionalnim  šutom (6-10) te je uhvatio četiri lopte. Stoga se u svojstvu pozitivnog iznenađenja  nametnuo kao prava konkurencija američkom razigravaču te mu i ugrozio status prvog 'playmakera', a Nazoru će tu odluku ipak olakšati zalaganje na treninzima.
– Pokazao je napredak i osjećaj za timsku igru. Imao je devet asistencija i ovdje i u  Baru. Sigurno je da mora igrati u većem intenzitetu, posebno na defanzivnom dijelu  terena. Vaughn još od utakmice protiv Petrol Olimpije vuče ozljedu i on je sada tu  prvi 'playmaker'. Ne volim komparirati igrače jer svatko ima svoje kvalitete, ali ovo je  možda i najbolja moguća stvar – da se na treningu izbore za minute. To je ono što ja  kao trener priželjkujem.


Burić: Priželjkivali smo uspavanog  Zadra
Umalo je u drugoj utakmici na klupi Bosca zapaprio Ivica Burić svom bivšem klubu. Ipak gledajući zbirno, svih 40 minuta, Zadar je puno kvalitetniji protivnik od  Šibenika kojem su uspjeli uzeti mjeru za vikend u osmini finala Kupa.
– Čestitam Zadru i kolegi Nazoru. Obje momčadi su imale teška putovanja i teške  utakmice. Mi u Šibeniku, ali i Zadar u Baru. Znam što znači doći od Bara do granice  Hrvatske, a onda još do Zadra. Žora je tu motor i glavni igrač te je sa svojim energijom probudio ekipu. Priželjkivali smo da će Zadar biti uspavan i da nas neće shvatiti ozbiljno. Drago mi je da smo parirali čvrstoćom, iako je omjer u skoku uvelike  bio na strani domaćina. Krajem treće i početkom četvrte četvrtine smo malo i pali,  ali to je i zbog manjka igrača. Drago mi je da smo odigrali dobro u obje utakmice.  Čeka nas puno posla u borbi za ostanak i nadam se da ćemo taj cilj i ostvariti – kazao  je Burić.




Nazor se 'slaže' s prijateljem Rađom
O pristranom suđenju pogotovo kad se radi o srazu protiv posljednjeplasiranog Bosca je malo pretenciozno govoriti, no očito je postojalo nezadovoljstvo malobrojnog  gledateljstva na Višnjiku s dijeljenjem pravde sudačke trojke: Siniše Hercega, Josipa  Jurčevića i Karla Mirčete. Vox populi kazali bi stari Rimljani, a kad se toliko galame  stvorilo u više navrata pogotovo tijekom posljednje četvrtine onda sigurno ima nečeg  u toj priči. Statistički se može jedino ta teza o lošem suđenju provući kroz broj prekršaja koji su raspoređeni tako da je 25 svirano Zadru, a 20 Boscu kao i kroz broj  izvedenih slobodnih bacanja koji su debelo bili na gostujućoj strani. Ispucali su ih  košarkaši Bosca čak 31 dok su domaći imali tek 17 bacanja. Zamoljen je i Nazor za  komentar o suđenju koji je provučen kroz pitanje je li se slaže s Dinom Rađom kad je  izjavio da je uveden red u sudačku organizaciju i da suđenje nikad nije bilo bolje.
– Dino Rađa je velik čovjek i moj veliki prijatelj i neću mu protusloviti – sa  smješkom je prokomentirao trener Zadra.