Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Policija nije našla Sinovčića

18.01.2019. 10:21
Policija nije našla Sinovčića


Na Općinskom sudu u Zadru jučer je trebalo biti nastavljeno  suđenje u kaznenom postupku protiv Rena Sinovčića kojega je predsjednik zadarskog SDP-a, Antun Novoselović, tužio za klevetu nakon što ga  je Sinovčić 2014. godine na sjednici Gradskog vijeća optužio za silovanje  samohrane majke.
No, Sinovčić se ni ovoga puta nije pojavio te je sudac Ante Bačić  ročište odgodio za veljaču. S obzirom da se nije pojavio ni na zadnjoj  raspravi 18. prosinca, kako bi se osigurao njegov dolazak na jučerašnju  toga je dana izdan još jedan nalog za njegovo privođenje. No policija ga  ni ovoga puta nije privela na sud jer ga, kao ni u svim pokušajima dosad,  nisu pronašli na naznačenim adresama.
Prilikom dosadašnjih izostanaka s rasprava Sinovčić se  ipak dan ranije  ili uoči same rasprave telefonom javljao "iz inozemstva", opravdavajući  izostanak poslovnim putem. Međutim, ovoga se puta nije oglasio ni telefonom, te je sudac izdao još jedan provedbeni nalog.
Naime, kako se postupak dug četiri godine polako privodi kraju, Sinovčić je za jučerašnje ročište obećao dati ime svjedoka navodnog silovanja. Tako je 17. prosinca sucu Anti Bačiću, opravdavajući u telefonksom pozivu još jedan izostanak s rasprave, najavio da je stupio u kontakt sa svjedocima te je jedan od njih spreman svjedočiti i Sinovčić će sudu dostaviti njegovu adresu.
No jučer nije bilo ni svjedoka, ni adrese, ni Sinovčića, te je ročište još  jednom odgođeno, a postupak polako krenuo u već petu godinu.