Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Svjedočenje Ane Treščec donijet će obrat!?

Autor: Minja Gugić

17.02.2009. 23:00
Svjedočenje Ane Treščec donijet će obrat!?

Foto: Filip BRALA



Treščec je čudom preživjela tešku ozljedu glave, ali je trajno ostala bez oka. O njezinom će svjedočenju ovisiti odluka Sudskog vijeća kojim predsjeda Boris Radman, isti sudac koji vodi i sudski postupak protiv njezinog supruga Tomislava Petkovića Sriće zbog droge


Danas na Županijskom sudu u Zadru, pred Sudskim vijećem kojim će predsjedati Boris Radman započinje suđenje zbog pokušaja ubojstva Ane Treščec (29), nevjenčane supruge jednog od najpoznatijih zadarskih “dilera”, Tomislava Petkovića Sriće koji se zbog droge nalazi iza rešetaka zadarskog Istražnog centra od ožujka prošle godine.
Naime, nakon provedene opsežne istrage i niza obavljenih vještačenja među kojima su posla imali i stručnjaci balističke, ali i psihijatrijske struke, Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 37-godišnje Gorane Lukić i njezinog nevjenčanog supruga Elvisa Mirkova (39) zbog pokušaja ubojstva Treščec koja je propucana hicem iz pištolja u glavu.
Čudom je preživjela, ali je trajno ostala bez oka. Svakako će biti zanimljivo čuti njezino svjedočenje, tim više što je krivnju za pokušaj ubojstva na sebe preuzela Gorana Lukić.
Policija je, podsjetimo, 15. rujna prošle godine, oko 7.15 sati dobila dojavu od liječnika zadarske Hitne pomoći da je u Bibinjama u obiteljskoj kući u Ulici braće Radića, pronađena djevojka s teškim i za život opasnim ozljedama u besvjesnom stanju i u lokvi krvi.
Radilo se o prostrijelnoj rani glave, a njezino gotovo beživotno tijelo na podu je pronašao otac njezinog nevjenčanog supruga, koji je toga jutra prolazio kraj njihove kuće te primijetio otvoren, odnosno razbijen prozor u prizemlju.
Odmah je posumnjao da nešto nije u redu, a kad je pogledao kroz prozor, zatekao je šokantan prizor. Srećom, ekipa Hitne pomoći stigla ja na mjesto tragedije za nekoliko minuta i to je zapravo Ani Treščec najvjerojatnije spasilo život.
Nakon što je dovezena u zadarsku Opću bolnicu, prognoze za njezino ozdravljenje nisu bile optimistične. Bila je hospitalizirana u Jedinici intenzivnog liječenja, a u stanju duboke kome bila je više od deset dana.
Nakon “buđenja” iz kome u bolnici ju je posjetio istražni sudac Županijskog suda u Zadru Milan Pečina, kako bi mu dala svoj iskaz. Međutim, nije uspio saznati sve što ga je zanimalo, jer je komunikacija s Treščecovom tada još uvijek bila otežana.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ocijenjeno kao pokušaj ubojstva, samo tri dana nakon “pucnjave”, Gorana Lukić i Elvis Mirkov bili su uhićeni i privedeni istražnom sucu.
Lukić je tada pred istražnim sucem iznijela obranu. Preuzela je krivnju na sebe rekavši kako je ona pucala zbog neriješenih muško-ženskih odnosa između nje i Ane Treščec, ali da je pištolj u Anu opalio slučajno.
Mirkov se, pak, branio da “tada nije bio tamo”.
No, prema pričama koje su neposredno nakon ovog događaja “krenule” u Bibinjama i Zadru, govorile su da je Ana ustrijeljena da bi se njezinom nevjenčanom suprugu Tomislavu Petkoviću Srići “poslala poruka upozorenja” pred sam početak suđenja na kojem se on, zajedno s još četvoricom, tereti za udruživanje zbog preprodaje pet kilograma heroina i pet kilograma mješavine paracetamola i kofeina.
Oni su optuženi za najteže kazneno djelo iz domene zlouporabe opojnih droga, udruživanje zbog preprodaje, a sada im se sudi na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem kojim predsjeda isti sudac, Boris Radman.


 MIRKOVU SE SUDI JER JE TUKAO LUKIĆ




Početkom mjeseca Elvis Mirkov iz Bibinja u lisičinama je doveden iz zadarskog Istražnog zatvora na Općinski sud, gdje je ponovno sjeo na optuženičku klupu te mu je nastavljeno suđenje zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda nevjenčanoj supruzi Gorani Lukić.
Njega se, naime, tereti da je 24. kolovoza prošle godine sjekirom ozlijedio svoju nevjenčanu suprugu u njihovu stanu u Ulici Vjekoslava Klaića. No, fizičkom je napadu prema svjedočenju susjeda prethodio verbalni obračun. Zbog zadobivenih težih tjelesnih ozljeda, odnosno posjekotina u predjelu glave i lijeve lopatice, Gorana Lukić je pomoć zatražila u Hitnoj medicinskoj pomoći. Dežurnoj liječnici Lukiće se tada povjerila da joj je ozljede nanio nevjenčani suprug. Liječnica ju je uputila na Odjel kirurgije u zadarsku Opću bolnicu, a potom je o slučaju obavijestila zadarsku policiju. Samo pola sata kasnije na odjel Kirurgije stigao je i Mirkov nakon čega je uhićen i priveden istražnom sucu koji mu je tada odredio pritvor.