Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Unaprijed prodane sve Adriane 44 za 2009. godinu

Autor:

17.02.2009. 23:00
Unaprijed prodane sve Adriane 44 za 2009. godinu

Foto: Adam VIDAS



Adriana 44 je vlasnički brod koji je rađen za Jadran i Mediteran. Veličina trupa je 12 metara, a preko cijele dužine 13,5 metara. Spada u red brodica, što znači da se njome može upravljati s B dozvolom. Sastoji se od tri spavaće sobe, dva kupatila, salona, prostranog kokpita i cijena joj je 300.000 eura bez PDV-a


Tvrtka SAS Vektor sutra će na Zagrebačkom velesajmu predstaviti svoj brod Adrianu 44. Ovo je prvi put da SAS Vektor predstavlja Adrianu 44 na Zagrebačkom velesajmu, dok je brod imao već dvije premijere – svjetsku u slovenskom Portorožu i hrvatsku u Biogradu na moru.
Adriana 44 je vlasnički brod koji je rađen za Jadran i Mediteran. Veličina trupa je 12 metara, a preko cijele dužine 13,5 metara. Spada u red brodica, što znači da se njome može upravljati s B dozvolom. Sastoji se od tri spavaće sobe, dva kupatila, salona, prostranog kokpita i cijena joj je 300.000 eura bez PDV-a.
– Ideja o Adriani 44 rodila se prije tri godine u tvornici SAS Vektor. Razvoj je krenuo u prelasku s 2006. na 2007. godinu i tijekom cijele 2007. radilo se na njenom razvoju i izradi prvog prototipa, u koji je utrošeno milijun eura, kaže direktor tvornice SAS Vektor Denis Vidaković i dodaje;
– Ciljano tržište ovog broda su individualni kupci, ali isto tako se nadamo se da će ga i čarteri prepoznati kao nešto što će biti interesantno njihovoj klijenteli. Brod je izuzetno konkurentan cijenom i dizajnom. Tržište je Adrianu 44 odmah prihvatilo. Već na prvom sajmu u Portorožu imali smo pet kupaca što je iznimno puno za sajam. Interes ne pada unatoč recesiji te imamo osiguranu prodaju kompletne proizvodnje za 2009. godinu.
U SAS Vektoru planiraju ući u kapitalnu investiciju nove tvornice u poslovnoj zoni Grani u općini Poličnik. Nova tvornica bi zapošljavala sto radnika, a sadašnja u Zadru zapošljava četrdeset.
– Naša procjena je da će gospodarstvo u kratkom vremenu izaći iz krize. Mi želimo biti spremni da zadovoljimo tržište. Naime, čim se pojave prvi signali oporavka tržišta, potrošači će angažirati svoja sredstva za luksuzne investicije. Brodovi su ljubav kod čije kupovine se ne razmišlja samo ekonomski. Tako smo i prošlu subotu prodali jedan brod unatoč krizi.


 SLIJEDI ADRIANA 36




U suradnji s Brodarskim institutom i BIKRO-m, SAS Vektor planira napraviti projekt novog broda Adriane 36.
– Adriana 36 bila bi prirodni nastavak Adrie 1002 koja je na tržištu već 15 godina u raznim verzijama. Adriana 36 trebala bi pratiti liniju Adriane 44 samo u manjim gabaritima. U planu su tri verzije, od toga dvije luksuzne – vlasnička, gdje bi stavili naglasak na komfor s manjim brojem ležaja i čarter verzija s više ležaja, kaže Denis Vidaković.