Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Biograđani pošteno namučili Hajduk

Autor: Milenko Brkić

17.02.2010. 23:00
Biograđani pošteno namučili Hajduk

Foto: Filip BRALA



U prijateljskom susretu dva kluba s najdužom tradicijom baluna u Dalmaciji i šire, vidjeli smo odličnu utamicu, pogotovo od strane izuzetnog motiviranih igrača domaćeg trećeligaša. Pred prepunim tribinama biogradskog nogometnog stadiona Primorac je nošen publikom odlično otvorio utakmicu. Već u 3. minuti mladi Pedišić je odličnim udarcem natjerao Subašića na ozbiljnu intervenciju. Organiziranom igrom domaći su stvorili još dvije prilike za pogodak u sljedećih par napada.
Najsvečaniji trenutak susreta dogodio se u 5. minuti kada je dugogodišnji igrač, kapetan i sportski direktor Primorca Elvis Brajković napustio igru i na taj način simbolično zaključio bogatu nogometnu karijeru. Naime član brončanih Vatrenih iz 98. sportske aktivnosti i bavljenje nogometom nastavit će na mjestu sportskog direktora NK Rijeka. Ovom prilikom Brajkoviću su uručeni pokloni od strane predsjednika UO HNK Primorac Darka Banića a u ime splitskih “bilih” poklon je uručio legendarni vratar Hajduka Tonči Gabrić.
Festival pogodaka u ovom susretu ipak su otvorili igrači Hajduka. U 22. minuti odlično je centrirao Strinić s lijeve strane, a njegov ubačaj najbolje koristi Ahmad Sharbini te neometan s tri metra glavom posprema loptu u mrežu. Primorac je željom i htijenjem nastojao što prije doći do izjednačenja i stvorio je dvije odlične prigode. U 24.minuti Moravčić i Pedisić su duplim pasom izigrali komletnu obranu Hajduka da bi udarac Pedisića opet obranio Subašić. U 30. minuti mladi biogradski napadač pokušao je i iz slobodnog udarca no epilog je opet bio isti. U posljednjim trenutcima poluvremena izjednačenje i erupcija zadovoljstva na tribinama. Viskovich je ubacio loptu u peterac gostiju gdje se najbolje snalazi Zoričić i poravnava rezultat. Tijekom prvog perioda igre većina igrača Hajduka djelovala je indisponirano osim Tomasova i Ibričića koji su se nisu štedjeli. Drugi period ponudio je sličnu sliku. Domaći s nekoliko pogrešaka daju Hajduku izglednu priliku za pogodak. U 62. minuti Tomasov upućuje oštar udarac prema golu domaćih, a na putu lopta se odbija od domaćeg igrača u mrežu. Do novog poravnanja dolazi u 77. minuti kada je Subašić nesmotreno srušio napadača domaćih. Iz jedanaesterca poravnava novo pojačanje, Sanid Kulačić koji je pristigao iz Šibenika. Nekoliko minuta poslije Ibričić se najbolje snalazi u petercu i ponovo vraća prednost na stranu Hajduka. Konačan rezultat postavio je Rafael Batista ostavivši kompletnu obranu Hajduka iza sebe te topovskim udarcem savladao Subašića. Splitski “bili” ponovo su svojom igrom ostali dužni svima onima koji u njih vjeruju a pogotovo vjernoj Torcidi koja ih je i ovaj put dopratila ali nažalost i svjedočila još jednoj anemičnoj predstavi Svagušinih zvijezda.
 


 PRIMORAC – HAJDUK 3:3


BIOGRAD –  Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja 1000. Sudac: Damir Adžić-Kapitanović (Biograd). Pomoćnici: Denis Bačić (Galovac) i Zdenko Bakarić (Zemunik) Strijelci: 0:1 An. Sharbini (22), 1:1 Zoričić (45), 1:2 Tomasov (62) 2:2, Kulačić (77-11m), 2:3 Ibričić (80), 3:3 Batista (83). Crveni karton: Senijad Ibričić (Hajduk) u 89. minuti, drugi žuti-prigovor
PRIMORAC: Juričin, Prtenjača(-od 84 Lazarevski), Mišlov, Brajković(-od 5 Marković) Pezelj, Maruna(-od 64 Hunjadi), Zoričić(-od 83 Ivković), Moravčić (-od 75 Kero), Pedisić(-od 43 Kulačić), Batista (-od 84 Milat), Viscovich. Trener: Armando Marenzi
HAJDUK: Subašić, Buljat, Ah. Sharbini (-od 71 Vukušić), Ibričić, Andrić, Tomasov, Strinić, Skoko, Maloča, Rubil, An. Sharbini(-od 71 Oremuš)
Trener: Stanko Poklepović




 


 IZJAVE


Elvis Brajković: Drago mi je što sam u protekle tri godine sudjelovao u rezultatima i radu Primorca. Nadam se da sam svojim iskustvom uspio pomoći klubu a dio toga i prenijeti na mlađe igrače koji ostaju iza mene. Ova sredina ima tradiciju iza sebe kao dokaz kvalitete nogometa na ovim prostorima i bilo mi je izuzetno zadovoljstvo sudjelovati i biti dio te tradicije. Nova sredina mi predstavlja i novi izazov. Nadam se da ću i u Rijeci dati svoj doprinos rezultatu i nogometu općenito.
Stanko Poklepović: Utakmice protiv Željezničara i ova danas ukazale su nam na stvari u igri koje moramo popraviti. Isprobat ćemo i neke druge varijante u predstojećim susretima. Iako je ovo samo prijateljski ogled ne mogu reći da sam zadovoljan pristupom i trkom na terenu. Hvala domaćinu na odličnoj utakmici.
Armando Marenzi: Još jednom smo pokazali karakter. Nije mala stvar dati tri pogotka Hajduku, što je jedan podstreh i motiv za slijedeće nastupe. Žao mi je zbog ozljede Pedisića, koji je kroz pripreme bio naš najbolji strijelac.