Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Recesija Krizić planuo na Bokanjcu

Autor: Anita Ćustić

17.02.2010. 23:00
Recesija Krizić planuo na Bokanjcu

Foto: Zvonko KUCELIN



Prepuna gostionica i šator prepun maskiranih ljudi, opuštenih i željnih dobre zabave dokaz je da smo u našoj namjeri uspjeli. Mi, kao organizatori smo prezadovoljni i siguran sam da ćemo u istom tonu nastaviti i iduće godine kada se nadam da će maskenbal biti još bogatiji i veseliji, kazao je Zoran Krizman
Završetak maškaranog ludila i početak korizmenog razdoblja, prošlog je utorka obilježen i na Bokanjcu i to velikim maskenbalom pod šatorom na koji su baš svi građani bili dobrodošli. Riječ je, naime, o tradicionalnom karnevalu kojeg Društvo Bokanjac redovito organizira, no bokanjačka je maškarana zabava ovaj put dosegla nešto veće razmjere nego do sada.
Kako to i priliči posljednjem karnevalskom danu, i maskenbal na Bokanjcu je započeo suđenjem koje su vodili suci Melita Fuzul i Zoran Krizman te spaljivanjem Krnje, kojeg su organizatori ove godine nadjenuli simbolično ime – Recesija Krizić. Bila je ovo idealna prilika za zabavu na kojoj su baš svi mogli pronaći nešto za sebe – sreći veselih mališana pod maskama nije bilo kraja shvativši da se mogu igrati, trčati i plesati, a da ih pritom nitko neće opominjati, dok su oni stariji svoju kreativnost i maštovitost vrlo rado primijenili na svojoj maski, uživivši se u ulogu nekog drugog, barem na ovu jednu večer. Okupljeni mještani Bokanjca, ali i drugih kvartova, iako uglavnom poznanici, teško su prepoznavali jedan drugoga jer je među klaunovima, Spidermenima, Pipi Dugim Čarapama, bubamarama, vješticama, kaubojima, anđelima, kosturima…teško bilo razaznati tko se krije ispod maske.
Sva ova maškarana svita imala je priliku i za osvajanje neke prigodne nagrade i to za najbolju mušku masku, najbolju žensku masku, najbolju dječju masku i to za djecu do 13 godina te za najbolji par pod maskama, a karnevalski odbor organizirao je i lutriju uz prigodni domjenak.
Nakon cjelovečernjeg promatranja okupljenih maski žiri je teškom mukom naposljetku ipak proglasio najoriginalnije, a tako je nagradu za najbolju žensku masku osvojila Snježana Mrkić, dok je za najbolju mušku masku nagrađen Mladen Alić. Josip Rnjak i Krešo Durut, iako oboje muškarci, zbog vjerodostojnosti svoje maske zaslužili su nagradu za najbolji bračni par, dok su Ida i Toni Matešić, bračni par, oboje 80-godišnjaci, dobili nagradu za najstariji maskirani par, koji su unatoč svojim godinama na zabavi ostali do kraja, sve do sitnih noćnih sati. Maska malenog Luke Radasa, koji se ovom prilikom maskirao u strašnog kostura, žiri je proglasio najboljom dječjom maskom.
Da bi ova zabava uistinu bila na nivou kakav priliči jednom maskenbalu nije manjkalo ni kvalitetnog glazbenog dijela za koji su zaduženi bili David Ricov te pobjednice prošlogodišnjeg bokanjačkog festivala “Bokanjac traži zvijezdu” – Ivana Sutra, Sanja Škifić i Alina Kaštelan.
Poznato je da je maskenbal tradicionalna bokanjačka manifestacija, no do sada je bio organiziran u prostorijama društva, pa su zbog nedostatka prostora na njega pozvani bili samo mještani Bokanjca. Kako navodi Zoran Krizman, član Društva, ove godine su ga odlučili obogatiti i to na način da su na svoju prostoriju nadogradili šator te ispunili sva svoja i očekivanja gostiju.
– Željeli smo dokazati da i među nama ima kreativaca, da ima talenata, dobrih ideja i ljudi spremnih na zabavu. Prepuna gostionica i šator prepun maskiranih ljudi, opuštenih i željnih dobre zabave dokaz je da smo u našoj namjeri uspjeli. Mi, kao organizatori smo prezadovoljni i siguran sam da ćemo u istom tonu nastaviti i iduće godine kada se nadam da će maskenbal biti još bogatiji i veseliji, kazao je Krizman.