Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ukrali hladnjak, štednjak i bojler

Autor: Boris Kupčak

17.02.2010. 23:00
Ukrali hladnjak, štednjak i bojler

Foto: A. SITNICA



Milanu Šaponji ukrali su hladnjak, štednjak i bojler, a nepoznati počinitelji su razbijali vrata i prolili ulje po kući i krevetima. Materijalna šteta procijenjena je na oko pet tisuća kuna
Na benkovačkom području nepoznati počinitelj ili više njih, kradu i devastiraju kuće građana srpske nacionalnosti. Naime, u posljednjih tjedan dana prijavljene su tri krađe u Brgudu i Dobropoljci, sve u kuće građana srpske nacionalnosti. Za dvije provale nije poznato kolika je šteta, jer su vlasnici u Srbiji, a krađu je prijavio susjed. Posljednja krađa u nizu prijavljena je u utorak, a prijavio ju je 76-godišnji vlasnik kuće Milan Šaponja, koji živi u Zadru. Milanova kuća u predjelu Šapine, mjesta Dobropoljica na benkovačkom području je pokradena i devastirana, a on nije siguran je li u pitanju samo krađa ili je devastacija nastala i po nacionalnoj osnovi. Uz to što su mu ukradeni hladnjak, štednjak i bojler, nepoznati počinitelji su razbijali vrata i prolili ulje po kući i krevetima. Materijalna šteta procjenjena je na oko pet tisuća kuna, a policija je za sada podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog teške krađe provaljivanjem.
– U utorak sam s rođakom otišao u selo, tamo idem svakih 15 dana i imao sam što i vidjeti. Prvo što sam vidio bila su razbijena ulazna vrata. U kući je situacija bila katastrofalna, cijela kuhinja bila je porazbijana i sve razbacano, govori nam Milan Šaponja dodajući kako su neke stvari ukradene, a veliki dio namještaja je devastiran.
– Imao sam u kući hrane, ti koji su obili uzeli su ulje koje su prolijevali po cijeloj kući i krevetima. Odnesen je veliki frižider, peć na drva, skinut je bojler i razbijen umivaonik, govori Šaponja i dodaje kako je sve prijavljeno policiji i napravljen je zapisnik.
Provala se dogodila u razdoblju od 2. do 16. ovog mjeseca, a prema riječima Milana Šaponje, njegova kuća nije jedina koju su pohodili lopovi.
– Čuo sam da je provaljeno u još tri kuće u Brgudu, iako ih nisam vidio, kaže Šaponja dodajući kako ne može biti siguran je li u pitanju samo krađa.
– Nisam siguran je li u pitanju samo krađa ili je to napravljeno i po nacionalnoj osnovi, završio je Šaponja.


Tri provale u kuće građana srpske nacionalnosti


11. veljače – Brgud
Provala se dogodila u razdoblju od 7. do 11. veljače. Oštećena ulazna vrata, provalu prijavio susjed. Kako vlasnik ne živi u Hrvatskoj, nije poznato je li što otuđeno i je li nepoznati počinitelj ulazio u kuću. Napravljen očevid na vratima.
15. veljače – Brgud
Provala se dogodila od 10. do 13. veljače, nepoznati počinitelj je slomio kvaku, otvorena ulazna vrata. Kako vlasnici nisu tu, još uvijek nije utvrđeno nedostaje li što.
16. veljače – Dobropoljci
U mjestu Dobropoljci na benkovačkom području nepoznati je razbojnik najvjerojatnije u vremenskom razdoblju od 2. do 16. ovog mjeseca provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 76-godišnjaka iz koje mu je odnio hladnjak, štednjak i bojler, a policija je za sada podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog teške krađe provaljivanjem.




 


Čakić: Možda ima i osvetničkog ponašanja


S provalama u kuće srpskih građana na području Zadra upoznat je i Veselko Čakić, predsjednik gradskog odbora SDSS-a koji kaže kako nije siguran je li u pitanju samo koristoljublje.
– Dobio sam informacije i poslao sam novinare, ali ne znam je li u pitanju samo koristoljublje ili je šteta počinjena i zbog nacionalnosti. Bila je i provala i devastiranje, ali nisam bio na terenu tako da ne mogu reći sa sigurnošću, kazao je Čakić i dodao kako možda u cijelom postupku ima i osvetničkog ponašanja.