Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Umjesto HSP-ovog Joze Dragića HSS-ov Dražen Perica

Autor: Nives Rogoznica

17.02.2010. 23:00
Umjesto HSP-ovog Joze Dragića HSS-ov Dražen Perica


Dražen Perica ima potpisanu pristupnicu u HSP, kratko je komentirao predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Đani Bunja
Na sljedećoj sjednici Županijske skupštine koja će se održati krajem veljače umjesto vijećnika Joze Dragića, koji je mandat stavio u mirovanje, članom Skupštine postat će Dražen Perica, docent na Odjelu za geografiju Sveučilišta u Zadru.
Jozo Dragić mandat je stavio u mirovanje nakon što je izabran na dužnost ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, s obzirom da je riječ o dužnosti koja je nespojiva s onom vijećnika u Županijskoj skupštini.
Naime, Zakon o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave propisuje kako vijećnik u predstavničkom tijelu ne može istodobno biti i ravnatelj ustanove kojoj je osnivač ista jedinica lokalne ili područne samouprave, a Zadarska županija osnivač je Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole.
Dražen Perica, položit će vijećničku prisegu po odluci HSP-a, iako je u trenutku izbora na koalicijskoj listi pet stranaka bio član HSS-a.
S obzirom da kao zamjena vijećniku u Skupštini može ući samo osoba koja je bila kandidat na izbornoj listi za Skupštinu, HSP i nije mogao kao zamjenu za Dragića dati člana svoje stranke, s obzirom da među onima koji na izborima nisu uspjeli ući u Skupštinu nema ni jednog člana HSP-a te je vodstvo HSP-a moralo izabrati vijećničku zamjenu iz redova koalicijskih partnera.
– Dražen Perica ima potpisanu pristupnicu u HSP, kratko je komentirao predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Đani Bunja.