Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Komazec mi je savjetovao da dođem u Varese

17.02.2011. 23:00
Komazec mi je savjetovao da dođem u Varese


Nisam nikada igrao u inozemnoj ligi, ali imam iskustva, i s reprezentacijom i sa Zadrom i Cibonom u europskim kupovima. Mislim da je košarka u principu svagdje jednaka. Vjerojatno ću u Italiji naići na nešto veću organizaciju u igri momčadi, ali spreman sam brzo učiti


Rok Stipčević stigao je u Varese, te ga već sutra u 19. kolu talijanskog prvenstva, očekuje prva utakmica za novu momčad, kod kuće protiv Benettona iz Trevisa. Na sam spomen da dolazi igrač iz Zadra, ljudi u Vareseu odmah su se rado prisjetili velikog Arijana Komazeca, koji je u tom klubu proveo tri sezone.
– Između ostalog, došao sam tu i zato što mi je Arijan pričao mnogo i jako dobro o Vareseu. Čuli smo se više puta proteklih dana. Zvao me i danas, da provjeri je li sve prošlo u redu. Znam da je ovo klub slavne košarkaške prošlosti. Komazec mi je pričao o ljudima, o ljubavi koju imaju prema ovom sportu i ovom klubu. Na neki način me pogurao da dođem tu. Naravno, i preko interneta sam saznao neke stvari o ovom gradu i prisjetio se nekih, koje sam učio još u školi – prenosi Stipčevićeve riječi Varese News.
U Vareseu ćeš prvi put igrati izvan Hrvatske. Koje bi mogle biti poteškoće s prilagodbom na novo natjecanje?
– Jako mi se sviđa košarka koja se igra u Italiji i sretan sam što ću igrati ovdje. Istina, nisam nikada igrao u inozemnoj ligi, ali imam iskustva, što sa reprezentacijom, što sa Zadrom i Cibonom u europskim kupovima. Mislim da je košarka u principu svugdje jednaka. Vjerojatno ću u Italiji naići na nešto veću organizaciju u igri momčadi, ali spreman sam brzo učiti.
Osim ponude Varesea, posljednjih se dana za tebe zanimala i Siena, najjača momčad u Serie A.
– Sada sam u Vareseu i drugi klubovi me ne zanimaju. Znam da je Siena tražila neke informacije o meni, ali Varese je bio konkretan i sada sam koncentriran samo na svoju novu momčad.
Rok je potpisao ugovor do kraja sezone, s opcijom produljenja na još jednu godinu.
– Prije svega, sada razmišljam o sutrašnjoj utakmici protiv Benettona i svom debiju u bijelo-crvenom dresu, što je za mene vrlo važno. Postoji mogućnost da ostanem tu i sljedeće sezone, no o tome ćemo razgovarati kada za to dođe vrijeme. I o tome sam već pričao s Arijanom. Znam da je on bio važan igrač, koji je ovaj klub u prošlosti odveo visoko i komentirali smo kako bi bilo lijepo ako bi i ja mogao napraviti nešto slično.
Kako bi opisao svoje košarkaške karakteristike?
– Iskreno, ne volim mnogo pričati o sebi, posebno zato što je svaki igrač prvenstveno dio momčadi. Ono što mogu garantirati je da ću na terenu uvijek davati sve od sebe za pobjedu.
Imaš li nekog posebnog uzora?
– Nemam. Mislim da je bolje pokušati kopirati dobre stvari od svakog igrača kojega gledaš. To vrijedi i za vrhunske igrače, ali i za one koji možda nisu toliko poznati, ali imaju neke kvalitete, koje mi mogu koristiti da napredujem. Mislim da je to najpametniji pristup košarci.
Koji si broj na dresu izabrao?
– Dvadeset, iako to nije moj prvi izbor. No, pošto je broj 6 trenutno zauzet, uzeo sam 20, broj kojega je nosio i Komazec kada je došao u Varese – za kraj će zadarski razigravač.