Komazec mi je savjetovao da dođem u Varese

Slika korisnika admin
stipcevic
Varese News
NOVA EPIZODA - Rok Stipčević na treningu s novom momčadi

Rok Stipčević stigao je u Varese, te ga već sutra u 19. kolu talijanskog prvenstva, očekuje prva utakmica za novu momčad, kod kuće protiv Benettona iz Trevisa. Na sam spomen da dolazi igrač iz Zadra, ljudi u Vareseu odmah su se rado prisjetili velikog Arijana Komazeca, koji je u tom klubu proveo tri sezone.

- Između ostalog, došao sam tu i zato što mi je Arijan pričao mnogo i jako dobro o Vareseu. Čuli smo se više puta proteklih dana. Zvao me i danas, da provjeri je li sve prošlo u redu. Znam da je ovo klub slavne košarkaške prošlosti. Komazec mi je pričao o ljudima, o ljubavi koju imaju prema ovom sportu i ovom klubu. Na neki način me pogurao da dođem tu. Naravno, i preko interneta sam saznao neke stvari o ovom gradu i prisjetio se nekih, koje sam učio još u školi - prenosi Stipčevićeve riječi Varese News.

U Vareseu ćeš prvi put igrati izvan Hrvatske. Koje bi mogle biti poteškoće s prilagodbom na novo natjecanje?

- Jako mi se sviđa košarka koja se igra u Italiji i sretan sam što ću igrati ovdje. Istina, nisam nikada igrao u inozemnoj ligi, ali imam iskustva, što sa reprezentacijom, što sa Zadrom i Cibonom u europskim kupovima. Mislim da je košarka u principu svugdje jednaka. Vjerojatno ću u Italiji naići na nešto veću organizaciju u igri momčadi, ali spreman sam brzo učiti.

Osim ponude Varesea, posljednjih se dana za tebe zanimala i Siena, najjača momčad u Serie A.

- Sada sam u Vareseu i drugi klubovi me ne zanimaju. Znam da je Siena tražila neke informacije o meni, ali Varese je bio konkretan i sada sam koncentriran samo na svoju novu momčad.

Rok je potpisao ugovor do kraja sezone, s opcijom produljenja na još jednu godinu.

- Prije svega, sada razmišljam o sutrašnjoj utakmici protiv Benettona i svom debiju u bijelo-crvenom dresu, što je za mene vrlo važno. Postoji mogućnost da ostanem tu i sljedeće sezone, no o tome ćemo razgovarati kada za to dođe vrijeme. I o tome sam već pričao s Arijanom. Znam da je on bio važan igrač, koji je ovaj klub u prošlosti odveo visoko i komentirali smo kako bi bilo lijepo ako bi i ja mogao napraviti nešto slično.

Kako bi opisao svoje košarkaške karakteristike?

- Iskreno, ne volim mnogo pričati o sebi, posebno zato što je svaki igrač prvenstveno dio momčadi. Ono što mogu garantirati je da ću na terenu uvijek davati sve od sebe za pobjedu.

Imaš li nekog posebnog uzora?

- Nemam. Mislim da je bolje pokušati kopirati dobre stvari od svakog igrača kojega gledaš. To vrijedi i za vrhunske igrače, ali i za one koji možda nisu toliko poznati, ali imaju neke kvalitete, koje mi mogu koristiti da napredujem. Mislim da je to najpametniji pristup košarci.

Koji si broj na dresu izabrao?

- Dvadeset, iako to nije moj prvi izbor. No, pošto je broj 6 trenutno zauzet, uzeo sam 20, broj kojega je nosio i Komazec kada je došao u Varese - za kraj će zadarski razigravač.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno