Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novac je na računu HSLS-a u “centrali”

17.02.2012. 23:00
Novac je na računu HSLS-a u “centrali”


Nezavisna lista Željka Predovana koja je na  izbore na Gradsko vijeće 2009. godine izišla pod neformalnim nazivom „Srcem za Zadar” nije prestala postojati samim tim što je njezin nositelj postao član  HSLS-a. Proizlazi to iz izjave Željka Predovana, predsjednika zadarskog HSLS-a i vijećnika u Gradu Zadru.
– Nezavisna lista nije prestala postojati, a novac koji je u  gradskom proračunu namijenjen za političko djelovanje  Nezavisne liste skuplja se na računu Nezavisne liste i  nitko ga ne dira, tvrdi Predovan reagirajući na jučer u  Zadarskom listu dano pojašnjenje prijedloga odluke Gradskog vijeća o dodjeli sredstava za rad političkih stranaka i  nezavisnih lista u 2012. godini. Iz gradskog proračuna se,  po zakonskoj obvezi, financira rad stranaka i nezavisnih  lista koje su na izborima dobile mandat te je zakonska  obveza Grada uplatiti na račun NL Željka Predovana  godišnji iznos od 18.292 kune, bez obzira na to što je  Predovanovim učlanjenjem u HSLS njegova Nezavisna  lista izgubila jedini na izborima osvojen mandat.
Predovan navodi kako on ne raspolaže novcem koji se  uplaćuje na račun Nezavisne liste te kako ne raspolaže niti  novcem u iznosu od, također, 18.292 kune kojeg HSLS  dobiva temeljem toga što je na izborima osvojio jedna  mandat, a riječ je o mandatu Damira Kasapa koji je danas  nestranački vijećnik.
– Novcem raspolaže središnjica stranke, jer HSLS ima  centralni račun, dodaje Predovan.