Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Tisno stiže čileanski DJ Nicolas Jaar

17.02.2012. 23:00
U Tisno stiže čileanski DJ Nicolas Jaar


Prvi veliki izvođači festivala su objavljeni, a to su Nicolas Jaar – live, Kenny Dope, Tiger & Woods i 2020 Soundsystem Ralph Lawsona
Garden festival predstavio je prvi val izvođača koji će nastupati na ovogodišnjem festivalu koji se premijerno održava u Tisnom. Prvo ime festivala, koje će izmamit uzdahe mnogih, je mladi čileanski DJ i producent Nicolas Jaar. Njegov album koji je oduševio kritiku i slušatelje Space is only noise najavio je jedan novi mladi talenat koji je redefinirao techno žanr, a u isto vrijeme njegovi nastupi uživo su audio vizualni spektakl.
Drugo veliko ime festivala je jedna od ikona elektroničke glazbene scene Kenny “DOPE” Gonzalez. Glazbeni genije koji je četiri puta bio nominiran za Grammya svojim spojem različitih glazbenih žanrova kao što su house, hip-hop, jazz, funk, soul i mnogi drugi već više od dvadeset godina nastupa pred publikom kao samostalni umjetnik, ali isto i kao jedna polovica svjetskih glazbenih ikona Masters at work.
Poznati su i izvođači koji će nastupati na brodu Argonaughty, a neki od njih su Futurediso, Get Deep, Faith, The Pool i mnogi drugi koji će zabavljati goste festivale dok budu krstarili jadranskom moru. Ljubitelji kasno noćnih zabava u potpuno novom Barbarella klubu moći će uživati u večerima koje će organizirati vodeći portal za elektronsku glazbu u Europi Resident advisor, legendarna radio emisija iz New Yorka Beats in space, a sam Kenny “DOPE” Gonzalez imati će službenu rođendansku zabavu s posebnim glazbenim setom koji će trajati više od 6 sati.
Nakon šest uspješnih godina, festival koji je probio led za mnoge druge glazbene festivale na našoj obali, The Garden Festival seli se iz Petrčana u Tisno. Nova lokacija i dalje spaja odmor s jedinstvenim glazbenim iskustvom. Tisno je mjesto koje je nastalo na tjesnacu, dijelom na otoku Murteru, a dijelom na kopnu, pa se u mjestu nalazi i pokretni most koji Murter povezuje s kopnom. Najmlađe je mjesto na otoku, a uz smještaj koji nude apartmani, sobe, kuće za odmor, hotel; nudi uživanje u zelenilu, prirodi, prostranim trgovima, dugoj šetnici i lijepim stjenovitim plažama natkrivenim šumom. Grad sa svojim idiličnim izgledom i sadržajima malo koga će ostaviti ravnodušnim, a smješten je točno između Zadra i Splita što ga čini idealnim za međunarodne goste zbog blizine dviju zračnih luka.