Za čišćenje snijega Grad će Frantu platiti preko milijun kuna

Slika korisnika admin
ralica
Sebastian GOVORČIN
Sreća za proračun da Franto nije čistio sve redom

Poduzeće Franto koje je ovih dana čistilo grad od snijega i leda još Gradu Zadru nije ispostavilo račun za čišćenje javnih gradskih prostora. U Gradu Zadru doznajemo da je čišćenje snijega i posipanje zaleđenih javnih površina dio izlicitirane natječajne ponude koju je priložilo ovo zadarsko građevinsko poduzeće.

Iako je Grad Zadar na toj poziciji u gradskom proračunu predvidio od 500 do 700 tisuća kuna procjenjuje se da će ovogodišnji račun iznositi preko milijun kuna. Kako doznajemo u Gradu Zadru, dva nadzorna inženjera će pregledati građevinsku knjigu i troškovnik izvršenih radova, nakon čega će uslijediti isplata. Za razliku od prošle godine kad je također pao snijeg, ove godine izvršeno je čak deset puta više radova na čišćenju i posipanju nego lani. Međutim, bilo je dosta povika zašto Franto nije očistio baš sve javne gradske površine. Posebice se upiralo prstom na Morske orgulje.

U Gradu Zadru poručuju da je Franto čistio samo one površine koje su trebale biti u funkciji građana. Morske orgulje i slično nisu se tretirale solju da se ne bi nagrizle instalacije te su ostavljene da ih bolje vremenske prilike i porast temperature odlede. U protivnom račun za snijeg bio bi kudikamo viši i prilično bi opteretio ionako prilično ispražnjenu gradsku blagajnu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno