Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gospić ekspresno kroz Zadar

Autor: Čedo Fabulić

17.02.2013. 23:00
Gospić ekspresno kroz Zadar

Foto: Marin GOSPIĆ



Kako se i očekivalo favorizirane košarkašice Gospića ostvarile su laganu i uvjerljivu pobjedu i tako se plasirale na Final-four kup natjecanja. Osim početnog vodstva od 2:0 sve ostalo je bilo na strani gošća koje su iz četvrtine u četvrtinu imale veliko i nedostižno vodstvo.
U prvoj četvrtini pri rezultatu 4:4 gošće ubacuju u višu brzinu te rješavaju četvrtinu s +11 koševa prednosti. Početkom druge četvrtine gošće odlaze na 30:8, što je već bio nagovještaj visoke pobjede samo je bilo pitanje s kolikom će razlikom pobijediti. Ipak se Zadranke bude iz sivila i svakako igraju bolje negoli u prvoj četvrtini. Krenuo je šut i u ravnopravnoj igri, no ostaje 16 koševa razlike za gošće. Kako se nisu mogle sastati sa šutom treća dionica potpuno je pripala gošćama koje su igrale na svom nivou, dok su Zadranke postigle svega osam koševa. Za utjehu Zadranke su dobile posljednju četvrtu dionicu, ali je zaostatak bio prevelik. U redovima Zadra ovaj su put odskočile centar Davorka Balić i borbena Lara Majstorović koje su jedine bile dvoznamenkaste te su zajedno postigle 35 koševa, a sve ostale tek šesnaest. Kod gošći dvoznamenkaste su bile Dover, Badanjak i Bosilj.
Trenerica Zadra Marija Mazija nije bila previše nezadovoljna ovim porazom.
– Ovo je možda prva utakmica u zadnjih dvije godine, u kojima smo se susretali, sa Gospićem da nas nisu praktički razbili. Uspjeli smo se držati dogovora da primimo što manje koševa, odnosno da igramo na mali broj koševa. Nismo im dopustili da se rastrče i razigraju jer tada je s njima, zaista teško igrati. Igrali smo obranu koju inače ne vježbamo, ali to je bio jedini način da ih malo usporimo. To nije loše funkcioniralo, ali imali smo velikih problema u napadu, a posebno odgovor na njihovu agresivnu, čvrstu obranu što nismo znali kazniti, odnosno natjerati suce da sviraju prekršaje koji bi možda bili. Jurili smo glavom bez obzira i bacali lopte, međutim, dobro smo odigrali drugu četvrtinu, a ni drugo poluvrijeme nije bilo tako loše. One cure koje imaju veću minutažu nisu odrađivale kako treba, no za ubuduće znamo da nam je svaka cura jako bitna i svaka koja igra treba nešto dati. Majstorović je tu malo iskočila, odigrala je korektno obranu, a bila je angažirana i u svim segmentima igre te je uspjela zabiti 18 koševa.   
Trener Gospića Stipe Bralić, bio je svjestan snage svojih košarkašica.
– Kao što je rekla vaša Zadranka, a naša kapetanica ekipe, ovo je bila očekivana pobjeda za nas. Mislim da smo utakmicu odigrali korektno, praktički smo ju riješili u prvih petnaestak minuta povevši 30:8. Od tada do kraja utakmice bilo je odrađivanje posla i utakmicu smo mirno priveli kraju. Bez obzira na razliku u kvaliteti nije ugodno igrati ovakve utakmice, utakmica je bila jako bitna jer nema popravnog. Da nismo ušli na Final-four za Gospić bi to bila tragedija, dakle, utakmica je po značaju bila jako važna tako da smo imali ozbiljnost od prve sekunde ništa ne prepustiti slučaju. Dobrom obranom u prvih petnaestak minuta riješili smo ovo četvrfinale.


ZADAR – GOSPIĆ 51:72


(6:17, 17:22, 8:20, 20:13)
ZADAR – Dvorana 3 SD Krešimir Ćosić. Gledatelja 100. Suci: Basarić, Sindik i Živaljić (svi Split).
ZADAR: Štrmelj 2, Sesar 2, M. Erslan, Balić 17 (4-4), Cvjetković 4 (2-3), Pavičić, A. Erslan 6 (2-2), Majstorović 18 (4-4), Bodrožić, Frakin 2, Baždarić. Trenerica: Marija Mazija.
GOSPIĆ: Valentić, G. Devčić 2, Dover 15 (4-6), P. Devčić, Jurčević 6 (1-2), Salopek 4, Keith 8 (2-2), Badanjak 12 (4-4), Bosilj 12, Božikov 5, Bura 8 (2-2). Trener: Stipe Bralić.
Šut za dva: Zadar (18-42, 43%), Gospić (25-46, 54 %).
Šut za tri: Zadar (1-8, 12 %), Gospić (3-18, 17 %).
Slobodna bacanja: Zadar (12-13, 92 %), Gospić (13-16, 81 %).
Skokovi: Zadar 19 (1); Gospić 40 (11).
Osobne pogreške: Zadar 14; Gospić 16.