Kako se odnositi s medijima i voditi sastanak?!

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Alex Tessin lingvistica i komunikacijska trenerica uvježbavala je zadarske obrtnike u komunikacijskim vještinama

Udruženje obrtnika Zadar ovog je vikenda kroz opsežan program s komunikacijskom trenericom i lingvisticom Alex Tessin uvježbavalo komunikacijske vještine.

Uz nužne teoretske uvide, s naglaskom na praktične vještine, članovi upravnog odbora te zaposlenici Udruženja upoznati su s metodologijom vođenja sastanaka i odnosima s medijima.

- Svi ste vi stručnjaci u svom poslu i niste na ovakav način, mimo onog na što vas je tjerao život, savladavali ove vještine, a koje se pokazuju iznimno značajne za posao i aktivnosti koje imate, kazala im je uvodno trenerica Tessin.

Pružena im je praktična vježba da vještinu komunikacije s medijima "odvježbaju" i na Zadarskom listu, našim interesom za to što upravo rade.

Kako je pojasnio Mladen Malta HOK-a (Hrvatska obrtnička komora) ima već dvije godine otvoren program usavršavanja komunikacijskih vještina raznih smjerova (odnosi s kupcima, reklama, odnosi s javnošću, s medijima...), a oni su u svoj program za ovu godinu stavili sadašnji trening.

- Činjenica je da značajan broj obrtnika, zaokupljen razvojem svog posla i egzistencijom obitelji, nema klasične poduke iz stvari poput vođenja sastanaka, kao niti odnosa s medijima. Angažmanom u tijelima udruženja, i općenito obrtništva, takve su im vještine potrebne. Svjesni smo značenja koje komunikacija s javnosti, bilo općom ili javnom vlasti, a posredovanjem medija, ima za naše zadaće. To je razlog da smo za ovu skupinu članova odabrali ovakav trening.

HOK-a za ovu svrhu ima ugovor s tvrtkom Max Fin d.o.o. iz Zagreba. Iz njihove riječke podružnice dolazi trenerica koja je obučavala Zadrane na vrlo interaktivan i praktičan način.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno