Uhićena dvojica krijumčara migranata

Slika korisnika anamarijabilan
Na graničnom prijelazu kod Gračaca
arhiva Zadarski list
Još jedan pokušaj ilegalnog krijumčarenja

Jutros, oko 4 sata u Gračacu prilikom pojačanog postupanja policije po nezakonitim migracijama, policijski službenici Postaje granične policije Gračac su zaustavili teretno vozilo slovenskih registarskih oznaka gdje su u tovarnom dijelu pronašli nekoliko desetaka osoba.

 - U službene prostorije privedene su dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Shengenskog sporazuma. Također, u prostorijama Postaje granične policije Gračac nalazi se nekoliko desetaka stranih državljanina u cilju utvrđivanja njihovog statusa boravka u RH, rekla nam je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Istaknula je kako je u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici PU zadarske kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane uz navedeni događaj. 

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 40-ak osoba koji su najvjerojatnije migranti za koje se još uvijek nastoji doznati odakle su te gdje su krenuli. Također, doznajemo kako i uhićene osobe nisu hrvatski državljani. 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno