Projektu »Moje zdravo dijete« 972.719 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Tri zadarske ustanove dobile bespovratna sredstva
Ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Zoranu Škrgatiću uručen je ugovor o dodjeli 972.719 kuna za projekt »Moje zdravo dijete«, kojeg će provoditi u partnerstvu s Domom zdravlja Zadarske županije. Realizacijom ovog projekta rješavat će se problem prehrane odnosno pretilosti djece koji je u alarmantnom porastu
VEDRAN SITNICA
Cilj projekta je unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika Psihijatrijske bolnice Ugljan

Tri zdravstvene ustanove iz Zadra dobile su bespovratna sredstva Ministarstva zdravstva za provedbu projekata za promociju zdravlja i prevenciju bolesti.
Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan Mladen Mavar potpisao je ugovor o dodjeli 609.446 kuna. Radi se o trilateralnom ugovoru između bolnice, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim počinje provedba projekta »Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu«, a čiji je cilj unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika i zaposlenika Psihijatrijske bolnice Ugljan kako bi se promoviralo mentalno zdravlje te prevenirala ovisnost o alkoholu. Projektom će se osigurati uže usmjerene edukacije za djelatnike koji rade s ovisnicima dok će se na okruglom stolu okupiti stručnjaci iz više različitih područja djelovanja na smanjenju konzumiranja alkohola te suzbijanja posljedica istog. Na svečanosti dodjele ugovora o bespovratnim sredstvima u ime Zadarske županije kao osnivača Psihijatrijske bolnice Ugljan sudjelovali su i zamjenik župana Šime Mršić te Bernard Maruna, pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade.
Ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Zoranu Škrgatiću uručen je ugovor o dodjeli 972.719 kuna za projekt »Moje zdravo dijete«, kojeg će provoditi u partnerstvu s Domom zdravlja Zadarske županije. Realizacijom ovog projekta rješavat će se problem prehrane odnosno pretilosti djece koji je u alarmantnom porastu u Hrvatskoj i svijetu. Kroz edukaciju-edukatora (zdravstvenih djelatnika) dolazi se do razvoja metodologije čiji rezultati će se dalje replicirati u radu s ciljnim skupinama, navodi se u opisu projekta.
Zavod će biti i partner na projektu Poliklinike LACRIMA koja je dobila 904.441 kuna za »Važnost prevencije glaukoma«. Projekt je usmjeren na unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova Zadarske županije u promociji zdravlja i prevenciji glaukoma.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno